Komité Nasional Kaslametan Transportasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kantor KNKT ing lantai 3 Gedhung Parhubungan, Jalan Medan Merdeka Timur, Jakarta.

Komite Nasional Kaslametan Transportasi utawa kacekak KNKT ya iku salah sijiné lembaga independen kang madeg adidasar kaputusan Keppres No. 105/1999. Komisi punika duwé tanggung jawab minangka nindakaké investigasi déning kacilakan transportasi ana ing dharat, segara uga udara. Banjur KNKT duwé tugas kang utama salah sijiné ya iku ngusulake pangapikan (perbaikan) tumuju ing kacilakan kang padha uga bisa kadadéan sajeroning ing mangsa ngarep.Komisi punika gegayutang ing sangisoré Mentri Parhubungan. Cacahé anggota komisi punika dumadi dumadi lima anggota uga ditinjuk déning panjenengané Presdhén uga anggota KNKT ditunjuk kanggo makarya sajeroning lima taun. Kapimpinan KNKT ing taun 2012 punika kapimpin déning panjenengané Tatang Kurniadi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]