Kołobrzeg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kolberg mangalih ing kaca iki. Kanggo artikel bab film mangga delengen Kolberg (film)
Kołobrzeg
Herb Kolobrzegu.svg
Lambang Kołobrzeg
POL Kołobrzeg map.svg
Lokasi Kołobrzeg
Katrangan cekak
Provinsi: provinsi Pomerania Kulon
Jembar: 25,67 km²
Pedunung: 44.813 (30 Juni 2005)
Pelat nomor kendaran motor: ZKL
Alamat balékutha: ul. Ratuszowa 13
78-100 Kołobrzeg
Situs wèb resmi: www.kolobrzeg.eu
Walikutha: Janusz Gromek

Kołobrzeg (kɔˈwɔbʒɛk, Jerman Kolberg) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé pedunung 44.813 jiwa. Kutha pesisir segara Baltik iki papané ana ing persis tengah-tengahé Pomerania. Kutha iki nganti taun 1945 duwèké Jerman lang banjur dibedhah Tentara Abang Uni Sovyèt lan banjur diserahaké Polandia miturut Konferensi Potsdam.

Sajarah[besut | besut sumber]

Tuwuhing pedunung miturut sajarah
ing Kolberg/Kołobrzeg

1940 36.800
1945 3.000
1950 6.800
1960 16.700
1970 26.000
1975 31.800
1980 38.200
1990 45.400
1995 47.000
2000 ~50.000

Pamukiman iki didegaké ing abad kaping-9, nanging dikira wis ana pamukiman ing kéné wiwit abad kaping-6. Ing sajarah awal, Kołobrzeg iku palabuhan utama ing Segara Baltik lan akèh prodhuksi uyah, sing dadi komodhitas dagang paling larang kala iku.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kołobrzeg&oldid=806774"