Kitano Tenmangū

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kitano Tenmangū (北野天満宮?) ya iku kuil Shinto ing Kamigyo-ku, Kyoto, Jepang . [1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Two women praying in front of the chishusha (地主社)
Lanterns hang from the eaves of the main buildings.

Kuil iki pisanan dibangun ing taun 947 kanggo nyegah semangat duka birokrat, sarjana lan penyair Sugawara no Michizane, sing wis diasingkan minangka akibat manuver politik mungsuh-mungsuhé ing klan Fujiwara .

Kuil iki dadi obyèk wisata Imperial nalika awal periode Heian . [2] Ing taun 965, Kaisar Murakami mrentahaké supaya utusan Imperial dikirim menyang laporan wigati tumrap wali kita saka Jepang. Utusan kasebut, sing disebut heihaku, wiwitane ditampilaké ing 16 kuil; [3] lan ing 991, Kaisar Ichijō nambahaké telung kuil liyané marang dhaptar Murakami — kalebu Kitano. [4]

Saka taun 1871 nganti 1946, Kitano Tenman-gū resmi ditunjuk minangka salah sawijining Kanpei-chūsha (官幣中社?) , tegesé jumeneng jroning pangkat kapindho kuil sing didhukung pamaréntah. [5]

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Daftar kuil Shinto
  • Sekawan Puluh Shrines
  • Dhaptar kéwan nasional Jepang (kuil)
  • Daftar Khazanah Nasional Jepang (lukisan)
  • Sistem modern peringkat Shinto Shrines
  • Telung Great Tenjin Shrines

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Richard, Ponsonby-Fane. (1964) Ngunjungi Shrine Terkenal ing Jepang, pp. 194-220.
  2. Breen, John et al. (2000). Shinto ing Sejarah: Cara saka Kami, pp. 74-75.
  3. Ponsonby-Fane, Richard. (1962). Studi ing Shinto lan Shrines, pp. 116-117.
  4. Ponsonby-Fane, Studies in Shrines, p. 118.
  5. Ponsonby-Fane, Richard. (1959). Gedung Imperial Jepang, pp. 126.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]