Khalifah bin Salman al-Khalifah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yang Mulia Pangeran Khalifah bin Salman al-Khalifah
خليفة بن سلمان آل خليفة
Khalifa ibn Salman Al Khalifa.jpg
Perdana Menteri Bahrain ke-1
Linggih
10 Januari 1970 – 11 November 2020
RatuIsa bin Salman al-Khalifah
Hamad bin Isa al-Khalifah
Wakil
Kang sadurungéJabatan ditetapkan
Kang sawiséSalman bin Hamad bin Isa al-Khalifah
Rerincèn dhiri
LairKhalifah bin Salman al-Khalifah
(1935-Cithakan:NOMORBULAN-20)20 Novèmber 1935
Jasra, Bahrain
Pati11 Novèmber 2020(2020-11-11) (umur 84)
Rochester, Minnesota, Amerika Serikat
SisihanHessa binti Ali al-Khalifah
Anak4
IbuMouza binti Hamad al-Khalifah
BapaSalman bin Hamad al-Khalifah I
Sana jaringanhttps://khalifabinsalman.bh

Pangeran Khalifah bin Salman al-Khalifah (Arab: خليفة بن سلمان آل خليفة‎‎; lair ing Bahrain, 20 Novèmber 1936 – pati ing Rochester, 11 Novèmber 2020 ing umur 83 taun)[1][2] minangka bangsawan lan politisi Bahrain sing njabat dadi Perdana Menteri Bahrain wiwit 10 Januari 1970 nganti tilar donya tanggal 11 November 2020, sawise nate ngladeni luwih saka setaun sadurunge kamardikan Bahrain tanggal 15 Agustus 1971.[3]

Dheweke minangka Perdana Menteri paling dawa ing pamrentahan ing jagad iki. Miturut Konstitusi 2002, dheweke ilang sawetara kekuwatane, kanthi Raja saiki duwe kekuwatan kanggo nunjuk lan (bareng parlemen Bahrain ) ngilangi menteri.

Dheweke uga paman bapak saka Raja Hamad bin Isa al-Khalifah lan pamane Pangeran Mahkota Salman, amarga dheweke yaiku adhine tilas Emir Isa bin Salman al-Khalifah.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bahrain's long-serving PM Khalifa bin Salman Al Khalifa dies". www.aljazeera.com.
  2. "Archived copy". Diarsip saka asliné ing 2019-11-09. Dibukak ing 2019-11-25.CS1 dandani: archived copy as title (link)
  3. [CIA World Factbook, 1999]