Khaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Khaja
Baleswari khaja pheni Oriya cuisine.jpg
Panggonan asalIndia & Nepal
Tlatah utawa prajaBihar, Uttar Pradesh, Odisha, Kakinada in Andhra Pradesh,Southern area of Nepal (Birgunj, Janakpur, Biratnagar)
Woworan pokokWheat flour, sugar, Cooking oil
VariasiKakinada khaja, Tapeswaram Khaja
Buku masakan: Khaja  Médhia: Khaja

Khaja minangka panganan cuci mulut India. Khajjaka, polos utawa manis sing kasebut ing Manasollasa, yaiku persiyapan tepung gandum sing digoreng ing ghee. [1] Khaja dipercaya asale saka bagean wétan negara bekas Oudh lan Provinsi Bersatu Agra lan Oudh. Wilayah iki saiki cocog karo distrik wétan Uttar Pradesh lan distrik Kulon Bihar. [2] lan uga asli saka negara Odisha [3] [4] uga wilayah kaya Kutch lan Andhra Pradesh . Glepung gandum sing wis olahan karo gula digawe adonan berlapis, nganggo utawa tanpa woh garing utawa isine liyane, lan digoreng lenga entheng kanggo digawe khaja. [5] Iki minangka salah sawijining permen sing misuwur banget saka Odisha lan ana gandhengane karo emosi kabeh wong Odia. Iki uga ditawakake minangka penawaran ing Kuil Jagannath, Puri .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Full text of "Indian Food Tradition A Historical Companion Achaya K. T."". archive.org. Dibukak ing 2019-01-30.
  2. http://www.oneindia.com/2008/02/10/centuries-khaja-sweets-popular-mouthwatering-delicacy-bihar-1202639400.html
  3. Gopinath Mohanty; Jeeban Kumar Patnaik; Santosha Kumāra Ratha. Cultural heritage of [Orissa]. State Level Vyasakabi Fakir Mohan Smruti Samsad.
  4. Orissa Review. Home Department, Government of Orissa. 1990.
  5. Elizabeth Fernandez, Sugar and spice and all things nice, ISBN 978-1409287223