Keukenhof

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman kembang Keukenhof.
Omah cilik lan sumur ing Keukenhof.

Keukenhof (ing basa Walanda tegesé taman pawon) iku salah siji taman kembang kang ana ing Lisse, Walanda.[1] Taman iku dadi taman kembang kang gedhé dhéwé sadonya.[1] Miturut situs resmi saka Keukenkof, ana pitung yuta kembang kang ditandur satahun sapisan ing taman iki.[1]

Keukenhof mapan ana ing tlatah Walanda Kidul, pasé ing antarané kutha Hillegom lan kutha Lisse, ing kidul Haarlem lan kidul-kulon Amsterdam.[2] Yèn arep mara ing taman iki bisa numpak bis saka stasiun bis Haarlem utawa Leiden.[2] Taman iki ana ing laladan kang jenenge Duin en Bollenstreek.[2]

Taman iki digawé taun 1949 déning walikota Lisse, ya iku sawijining kutha cilik ing sacedhaké Amsterdam.[2], kanggo gawé sawijining pamèran kembang supaya para among tani sing nandur kembang ing Walanda lan nagara-nagara Éropah liyané bisa mamèraké kembang sing bakal mbiyantu nagara Walanda minangka èksportir kembang gedhé dhéwé ing donya.[2] Ing sajeroning wektu 50 taun Keukenhof wis dadi taman kembang gedhé dhéwé ing donya.[2]

Keukenhof dibukak satahun sepisan, ing minggu pungkasan ing sasi Maret, nganti tengahan Mèi. Wektu kang paling apik kanggo deleng kembang tulip iku ing sasi April, gumantung kahanane.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]