Kesurupan dhemit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kesurupan dhemit yaiku kapercayan yen roh, setan, utawa zat gaib bisa ngontrol pikiran lan tumindak wong.[1] Wong-wong sing yakin tau kesurupan umume ngaku yen gejala kesurupan dhemit kalebu lali marang tumdhake dhewekw, distorsi persepsi, ilang rasa kontrol lan gampang di sugesti. Miturut Erika Bourguignon, ing panelitian 488 masarakat ing saindenging jagad sing pitung puluh papat persen percaya yen duwe roh, kanthi jumlah masarakat sing precaya ing budaya Pasifik lan kedadeyan paling endhek ing antarane wong Amerika Asli (suku indian) ing Amerika Lor lan Amerika Kidul.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Casiola, Nancy (2005). Encyclopedia of Religion. Detroit: MacMillan Reference USA. p. 8687. ISBN 978-0-02-865733-2. Spirit possession may be broadly defined as any altered or unusual state of consciousness and allied behavior that is indigenously understood in terms of the influence of an alien spirit, demon, or deity.
  2. Jones, Lindsay (2005). Encyclopedia of Religion. Detroit, MI: Macmillan Reference USA. p. 8687. ISBN 0-02-865733-0. The anthropologist Erika Bourguignon found that in a sample of 488 societies 74 percent believe in spirit possession. The highest incidence is found in Pacific cultures and the lowest in North and South American Indian cultures.