Kerucut salju

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Snow cone
Kakigoori by zenjiro Hakone, Kanagawa.jpg
JinisShaved ice
Buku masakan: Snow cone  Médhia: Snow cone

Kerucut salju minangka variasi es sing dicukur utawa panganan cuci mulut es sing digiling biasane disuguhake ing kerucut kertas utawa cangkir busa . [1] Sanajan ing cangkir, umume diarani 'bola salju'. Panganan panganan cuci mulut kalebu serutan es sing ditambah karo sirup gula rasa.Gumantung ing wilayah Amerika Utara, istilah "bola salju" lan "salju salju" bisa uga nuduhake macem-macem perkara. Yen bedane digawe, sing pertama nuduhake panganan cuci mulut sing digawe saka es sing dicukur kanthi alus ("kaya salju seger sing lembut"), lan es kasebut ngemot es lemah sing luwih kenthel lan luwih asri ("renyah").

  1. "Carnival Scenes". St. Petersburg Independent. 26 October 1968. p. 6. Dibukak ing 30 November 2011.