Kepler-22

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kepler-22
Dhata pangamatan
Epos J2000
Rasi lintang Cygnus
Asensio rekta 19j 16m 52.2d
Dhéklinasi +47° 53′ 4.2″
Magnitudo katon (V) 11.664[1]
Ciri-ciri
Kelas spektrum G5[2]
Astrometri
Let Cithakan:Convert/ly[2] tc
Detail
Massa 0.970 ± 0.060[1] M
Radhius 0.979 ± 0.020[1] R
Luminositas 0.79 ± 0.04[1] L
Suhu 5518 ± 44[1] K
Kacepetan rotasi (v sin i) 0.6 ± 1.0[1] km/s
Pamènèhan jeneng liya
KOI-087,[3] KIC-10593626, 2MASS J19165219+4753040
Réferènsi database
SIMBAD make query

Kepler 22 (utawa Kepler-22a) yakuwi bintang tipe-G kang ana ing 600 tahun cahaya adohé saka Bumi. Bintang iki bisa wae diubengi karo planet kang ana ing zona layak huni, ya iku Kepler-22b. Bintang iki luwih cilik lan luwih atis tinimbang Matahari.[4] Kepler 22 terletak di rasi Cygnus dan Lyra pada Asensi 19h 16m 52.2sec dan deklinasi +47deg 53min 4.2sec.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Kepler-22b, NASA Ames Research Center, dijupuk 2011-12-06 
  2. ^ a b Schneider, Jean, "Star: Kepler-22", Extrasolar Planets Encyclopaedia (Paris Observatory), dijupuk 2011-12-06 
  3. ^ a b "Kepler Discoveries". 2011-12-05. 
  4. ^ "Kepler Confirms First Planet in Habitable Zone of Sun-Like Star". Universe Today. 2011-12-05. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kepler-22&oldid=985371"