Kepala Kapulisèn Negara Republik Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kepala Kapulisèn Nagara Républik Indonésia (Kapolri) iku kalungguhan paling dhuwur sajeroning Kapulisèn Nagara Républik Indonésia, minangka pemimpin Kapulisèn Nagara Républik Indonésia (Polri). Kalungguhan kalungguhan Kapolri iku ana ing sangisoré, lan tanggung jawab marang Présidhèn. Kapolri diangkat lan dipungkasi déning Presidhè kanthi pasetujon DPR.

Tugas lan kuwajiban Kapolri[besut | besut sumber]

  1. ngukuhaké, nyelenggarakaké lan ngendhalèkaké kawicaksanan teknis kapulisèn;
  2. nyelenggarakaké kagiyatan operasional kapulisèn kanggo nindakaké tugas Kapulisèn Nagara Républik Indonésia;
  3. nyelenggarakaké pambinaan kamampuan Kapulisèn Nagara Républik Indonésia.

Pratélan Kapolri[besut | besut sumber]

No. Jeneng Foto Miwiti mengku kalungguhan Mungkasi kalungguhan
1 Komisaris Jenderal (Pol) Raden Said Soekanto Tjokrodiatmodjo Police chief RS Soekanto Tjokrodiatmodjo, Sekilas Lintas Kepolisian Republik Indonesia, p17.jpg 29 September 1945 14 Dhésèmber 1959
2 Komisaris Jenderal (Pol) Soekarno Djojonegoro Police chief Soekarno Djojonagoro, Sekilas Lintas Kepolisian Republik Indonesia, p17.jpg 15 Dhésèmber 1959 29 Dhésèmber 1963
3 Inspektur Jenderal (Pol) Soetjipto Danoekoesoemo Police chief Soetjipto Danoekoesoemo, Sekilas Lintas Kepolisian Republik Indonesia, p17.jpg 30 Dhésèmber 1963 8 Mèi 1965
4 Inspektur Jenderal (Pol) Soetjipto Joedodihardjo Police chief Soetjipto Joedihardjo, Sekilas Lintas Kepolisian Republik Indonesia, p20.jpg 9 Mèi 1965 8 Mèi 1968
5 Komisaris Jenderal (Pol) Hoegeng Imam Santoso Police chief Hugeng Iman Santoso, Sekilas Lintas Kepolisian Republik Indonesia, p20.jpg 9 Mèi 1968 2 Oktober 1971
6 Komisaris Jenderal (Pol) Moch. Hasan Police chief Moh Hassan, Sekilas Lintas Kepolisian Republik Indonesia, p20.jpg 3 Oktober 1971 1974
7 Letnan Jenderal (Pol) Widodo Budidarmo Widodo Budidarmo, Sekilas Lintas Kepolisian Republik Indonesia, p21.jpg 1974 25 September 1978
8 Letnan Jenderal (Pol) Awaluddin Djamin, MPA Jenderal Polisi Awaluddin Djamin.png 26 September 1978 1982
9 Letnan Jendral (Pol) Anton Sudjarwo Jenderal Polisi Anton Sudjarwo.png 1982 1986
10 Letnan Jenderal (Pol) Moch. Sanoesi Mochammad Sanoesi.jpg 1986 19 Fèbruari 1991
11 Letnan Jenderal (Pol) Kunarto 20 Fèbruari 1991 April 1993
12 Jenderal (Pol) Banurusman Astrosemitro Banurusman Astrosemitro.jpg April 1993 Maret 1996
13 Letnan Jenderal (Pol) Dibyo Widodo Maret 1996 28 Juni 1998
14 Letnan Jenderal (Pol) Roesmanhadi Jenderal Polisi Roesmanhadi.jpg 29 Juni 1998 3 Januari 2000
15 Letnan Jenderal (Pol) Roesdihardjo 4 Januari 2000 22 September 2000
16 Jenderal (Pol) Bimantoro Jenderal Polisi Surojo Bimantoro.jpg 23 September 2000 28 November 2001
17 Jenderal (Pol) Da'i Bachtiar Dai bachtiar.jpg 29 November 2001 7 Juli 2005
18 Jenderal (Pol) Sutanto Jenderal Polisi Sutanto.png 8 Juli 2005 30 September 2008
19 Jenderal (Pol) Bambang Hendarso Danuri General Police Bambang Hendarso Danuri.png 1 Oktober 2008 22 Oktober 2010
20 Jenderal (Pol) Timur Pradopo General Police Timur Pradopo.png 22 Oktober 2010 25 Oktober 2013
21 Jenderal (Pol) Sutarman 25 Oktober 2013 16 Januari 2015
22 Jenderal (Pol) Badroddin Haiti 16 Januari 2015 13 Juli 2016
23 Jenderal (Pol) Tito Karnavian Jenderal Tito Karnavian.jpg 13 Juli 2016 Saiki

Sumber[besut | besut sumber]

  • Undhang undhang no.2 Taun 2002 bab Kapulisèn Nagara Républik Indonésia

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]