Kenthang panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baked potato:
BakedPotatoWithButter.jpg
A baked potato with butter
Jeneng liyanéJacket potato
Woworan pokokPotato
Buku masakan: Baked potato:  Médhia: Baked potato:

Kentang panggang, utawa kentang jaket, [1] minangka kentang sing wis dipanggang kanggo dipangan. Yen wis mateng, kentang panggang duwe interior sing alus lan kulit sing asri. Bisa uga diisi nganggo isian lan bumbu kayata mentega, keju, krim asem, kuah, kacang panggang utawa uga daging sing diobong .

Sawetara jinis kentang kayata kentang Russet lan King Edward luwih cocog kanggo dipanggang tinimbang liyane, amarga ukuran lan konsistensi. Sanajan ana kesalahpahaman sing populer yen kentang nggemuk, kentang panggang bisa digunakake minangka bagean saka panganan sing sehat. [2]

Kentang panggang ing Inggris, kanthi saus sayuran

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "jacket(5)". Chambers 21st Century Dictionary.
  2. Thomas, Briony (2007). Manual of Dietetic Practice (4th ed.). Wiley-Blackwell. p. 183. ISBN 978-1-4051-3525-2.