Kentang gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Home fries
Flickr lifeontheedge 3672951574--Home fried potatoes.jpg
A plate of home fried potatoes, showing the irregular size and texture of the potato dish
Jeneng liyanéHouse fries, country potatoes, sometimes American fries
Woworan pokokPotatoes, vegetable oil or butter
Buku masakan: Home fries  Médhia: Home fries

Kentang goreng (AS), kentang goreng (US), kentang goreng Amerika (AS), kentang goreng (Inggris, Kanada lan AS regional), Bratkartoffeln (Jerman), utawa kentang bistro (kidul-wétan AS) minangka jinis panganan kentang dhasar sing digawe ana jng wajan utawa irisan wajan, irisan, irisan utawa dadu sing kadang ora dikendhaleni lan bisa dimasak kanthi digodhog, dipanggang, dikukus, utawa diukur nganggo mikrowowat. [1] [2] Kadhangkala dheweke uga digunakake minangka sulih kanggo coklat hash .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Storey, M. (2012). 500 Treasured Country Recipes from Martha Storey and Friends: Mouthwatering, Time-Honored, Tried-And-True, Handed-Down, Soul-Satisfying Dishes. Storey Publishing, LLC. p. 71. ISBN 978-1-61212-222-9. Diarsip saka sing asli ing January 4, 2018. Dibukak ing January 9, 2017.
  2. Lukins, S. (1997). U.S.A. Cookbook. Workman Publishing Company. p. 43. ISBN 978-0-7611-7889-7. Diarsip saka sing asli ing January 4, 2018. Dibukak ing January 9, 2017.