Kencing watu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kencing batu)
Jump to navigation Jump to search
gambar wong susah pipis

Kencing watu ya iku lelara sing rasané kaya res-resen (anyang-anyangen), disebabaké kadhang-kadhang banyu uyuh katutan wadas anggreges kaya pasir. Lumrahé tandha-tandha kencing watu teka, racaké ngrasakaké pegel-pegel ing bangkèkan mburi sing pérangan ndhuwur.

Cara nambani kencing watu (tradhisional)[besut | besut sumber]

  1. Ngombé banyu degan klapa ijo dhisik nganti entèk.
  2. Banjur, godhong keji beling sing wis ditumbuk(25 gr) lan godhong meniran kang wis dijabut oyoté(25 gr), kabèh bahan mau digodhok, yèn wis rampung diombé.(lakoke limang dina terus, banjur mandeg 3-4 dina, banjur dibalèni kaya cara pisanan.