Keema matar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Keema Matar karo rempah-rempah India

Keema matar ( basa Inggris : "kacang polong lan daging cincang"), [1] uga diterjemahaké Qeema matar, iku sajian saka anak bawana India sing ana hubungane karo Mughal . Istilah iki asalé saka Chaghatai Turkic قیمه (daging cincang) sing padha karo kıyma Turki (daging cincang utawa digiling).


Bahan-bahan sajian iki wis ditemtokake ing jenenge yaiku " Matar " (kacang polong) lan " Keema " (mince). Daging sing digunakake kalebu daging wedhus giling utawa daging sapi. [2] Kabeh bahan liyane kalebu rempah-rempah India lan banyu karo ghee banaspati.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Narain, P. (2000). The Essential Delhi Cookbook. Penguin Books Limited. p. pt54. ISBN 978-93-5118-114-9.
  2. Goor, R.; Goor, N. (1999). Eater's Choice Low-Fat Cookbook: Eat Your Way to Thinness and Good Health. Houghton Mifflin Company. p. 23. ISBN 978-0-395-97104-8.