Kebon Botani Tropenburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kebon Botani Trompenburg
Arboretum Trompenburg PICT0340.jpg
Informasi Umum
PanggonRotterdam, Nèderlan
Koordinat-
Taun madeg1800
DioperasiakéPamaréntah kutha Rotterdam
StatusSapa baé éntuk mlebu, nanging ada biayane

Kebon Botani Trompenburg iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Rotterdam, Walanda, sing isiné tuwuhan woody lan uga tuwuhan herbaceous. Kebon botani iki jembaré 7 hektar lan manggon pas 4 mèter sak ngisoré lumahing segara, saéngga sawijining sistim kanal dipatrapna kanggo nggaringaké areané. Kebun botani iki diwiwiti ing abad angka 19, lan wiwit taun 1958 dibukak kanggo sapa waé kanthi bayar sethithik. Kebon botani iki uga duwé sawatara jinis tuwuhan nasional nagari Walanda, kaya ta Conifers, Quercus, Fagus, Rhododendron, Ligustrum, Rodgersia lan Hosta.

Pranala njaba[besut | besut sumber]