Kebon Botani Tropenburg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kebon Botani Trompenburg
Arboretum Trompenburg PICT0340.jpg

Informasi Umum
Jenis Kebon botani
Panggon Rotterdam, Walanda
Koordinat -
Taun madeg 1800
Dioperasiaké Pamaréntah kutha Rotterdam
Status Sapa wae éntuk mlebu, tapi ada biayane

Kebon Botani Trompenburg iku sawijining kebon botani sing manggon ing kutha Rotterdam, Walanda, sing isiné tanduran woody lan uga tanduran herbaceous. Kebon botani iki jembaré 7 hektar lan manggon pas 4 mèter sak ngisoré lumahing segara, saéngga sawijining sistim kanal dipatrapna kanggo nggaringaké areané. Kebun botani iki diwiwiti ing abad ka-19, lan wiwit taun 1958 dibukak kanggo sapa waé kanthi bayar sethithik. Kebon botani iki uga nduwèni sawetara jinis tanduran nasional negeri Walanda, kayata Conifers, Quercus, Fagus, Rhododendron, Ligustrum, Rodgersia lan Hosta.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.