Kabiskopan Luziânia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kauskupan Luziânia)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabiskopan Luziânia

Dioecesis Lucianiensis

Diocese de Luziânia
Lokasi
NegaraBrazil
Provinsi GerejawiBrasília
MetropolitanBrasília
Statistik
Luas wilayah16.480 km2 (6.363 sq mi)
Populasi
- Total
- Katolik
(per 2004)
700,000
500,000 (71.%)
Informasi
RitusRitus Latin
Didirikan29 Maret 1989 (31 taun biyen)
KatedralKatedral Maria Bunda Penginjilan ing Luziânia
Kepemimpinan saat ini
PausFransiskus
UskupAfonso Fioreze
Uskup Agung MetropolitSérgio da Rocha
Situs web
Situs Web Kauskupan

Kabiskopan Luziânia (Latin: Dioecesis Lucianiensis) yaiku kabiskopan ing provinsi grejawi Metropolitan Brasília, Brazil. Tahta episkopal katedrale yaiku Catedral Nossa Senhora da Evangelização, sing didedikasikake karo Maria Bunda Penginjilan, sing ana ing kutha Luziânia, negara bagian Goiás.

Sumber dan pranala jaba[besut | besut sumber]