Katédral Reims

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Katedral Réims)
Katedral Réims

Katedral Reims ya iku Gréja Katulik Roma kang arupa katédral saka Reims, papan panggonan raja-raja Perancis dinobataké [1]. Charles X ngganti yasan Gréja tuwa sing tau kabesmèn ing taun 1211, banjur diyasa situs anyar ya iku Basilika, Raja pisanan kang dibabtis ing kono ya iku Clovis kang dibaptis karo Santo Remi, biskop Reims, taun 496. Struktur asli yasan gréja iki ngadheg ana ing papan kolam mandi Romawi. Ana kursi katedral kang tetep ing Keuskupan Agung Reims.

Ana Situs utama kanggo pariwisata ing wewengkon Champagne, kang nampa setengah yuta pengunjung ing taun 2006 [2].

Sajarah[besut | besut sumber]

Penggalian wis nuduhaké yasan iki mapan kira-kira ing panggonan sing pada karo katedral asliné sing diadhegaké taun 400 ing ngisor kekuasaané Santo Nicaise. Gréja diyasa manèh nalika masané Carolingian nganti abad kaping 12.

6 Juli 1210 katedral rusak gara-gara geni lan rékonstruksi wiwit dilakoni sawisé musibah iku, wiwit saka yasan paling wétan. Cathetan dokumèntèr nuduhaké ana akuisisi lahan ing sisih kulon situs taun 1218, iki nuduhaké katedral anyar asliné luwih amba tinimbang yasan sadurungé. Bangunan sing diambaké manawa kanggo nampung wong sing jumlahé saya akèh nalika teka ing acarané penobatan raja.[3]. Ana sengketa dawa saka pihak katedral lan warga kutha bab masalah perpajakan lan yurisdiksi hukum kang lanjut nganti ana pemberontakan [4]. Ana sapérangan petinggi gréja mati utawa tatu-tatu nganti kudu ninggal kutha karo ana peraturan kang metu saka pamaréntah Prancis arupa larangan sekabèhing ngibadah publik lan sakramen. Katedral diskors nganti telung taun, banjur taun 1236 para petinggi gréja mbalik ing kutha manèh lan larangan dicabut amarga ana medhiasi Raja dan Paus. Konstruksi yasan diyasa terus nanging ora luwih rikat tinimbang sing sadurungé.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ . Raja kang pungkasan dinobataké ing Greja Reims ya iku .. Charles X, 29 Mèi 1825
  2. ^ Sumber:. CCI de la Marne: activités touristiques
  3. ^ Untuk kronologi rinci membangun kembali melihat P. Frankl / P. Crossley, Arsitektur Gothic, Yale University Press, 2001 (Revisi Ed.), p.322 catatan 10-14.
  4. ^ "Integrasi Artistik Di dalam Katedral, Konsensus Sosial luar ? " dalam Integrasi Artistik di Gréja Gothic Awal, ed. K. Brush, P. Draper, V. Raguin, University of Toronto Press, 1995, hlm 214-35

Uga delengen[besut | besut sumber]