Karen Brodkin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Karen Helen Brodkin ya iku ahli antropologi wanita saka New York City, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1941[1]. Karen Brodkin kuliah sarjana (BA) ing Brandei University taun 1963. Sabanjuré pasca sarjana (MA) ing Harvard University taun 1964 lan doktor ing University of Michigan taun 1971[1][2]. Karen naté nglakoni panlitian lapangan antropologis ing Carolina lor (1980an) lan Los Angeles (1990)[1][3]. Dhéwéké wis nulis karya-karya antropologis kaya déné ‘Engels revisited: women, the organization of production, and private property’ ing jurnal Women, Culture, and Society, Sisters and Wives: The Past and Future of Sexual Equality (1979), Caring by the Hour (1988), lan How Jews Became White Folks and What That Says about Race in America (1998). Karen kawentar amarga fokus panlitiané ing bab antropologi fèminis, khususé jénder, krabatan, ètnologis lan téori fèminis, rasialisasi, lan budaya kapitalis kontemporér ing Amérika Lor. Karen gabung ing Society for the Anthropology of North America (SANA)[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 103. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Karen Brodkin". Department of Anthropology UCLA. Dijupuk 2017-12-18. 
  3. "Karen Brodkin and Christopher Watson JUNE 5, 2005". NY Times. Dijupuk 2017-12-18.  line feed character ing |title= ing posisi 37 (pitulung)