Kapuloan Matsu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabupaten Lienchiang
連江縣
Kapuloan Matsu, Ma-tsu, Matsoo
Kabupaten
Dhuwur: Kuil Magan Tianhou ing Nangan, Ngisor kiwa: Monumen Matsu ing Nangan, Kiwa dhuwur ngisor: Makam Lin Moniang ing Kuil Mazu, Tengen ngisor: Mercusuar Dongyong
Dhuwur: Kuil Magan Tianhou ing Nangan, Ngisor kiwa: Monumen Matsu ing Nangan, Kiwa dhuwur ngisor: Makam Lin Moniang ing Kuil Mazu, Tengen ngisor: Mercusuar Dongyong
Gendéra Kabupaten Lienchiang
Gendéra
Official seal of Kabupaten Lienchiang
Lambang
Official logo of Kabupaten Lienchiang
Lambang
Taiwan ROC political division map Lienchiang County.svg
Koordhinat: Koordhinat: 26°09′04″N 119°55′38″E / 26.15111°N 119.92722°E / 26.15111; 119.92722
Nagara Républik Cina (Taiwan)
ProvinsiFujian / Fukien (subdivisi nominal)
WilayahFujian Lor
KursiKuthapraja Nangan (Nankan)
Divisi4 kuthapraja pedhesaan
22 desa pedesaan
Pamaréntahan
 • Magistrat KabupatenLiu Cheng-ying (KMT)
Laladan[1][2]
 • Gunggung29,60 km2 (1,140 sq mi)
 • Urut laladan22 saka 22
Cacah warga (Juni 2016)[3]
 • Gunggung12.716
 • Urut pepadhet22 saka 22
 • Pepadhet4,3/km2 (11/sq mi)
Zona wektuWektu Standar Nasional Taiwan (UTC+8)
Kodhe ISO 3166TW-LIE
Situs wèbwww.matsu.gov.tw
Kapuloan Matsu
Cina Padatan 馬祖列島
Lienchiang County
Cina Padatan 連江
Jeneng Cina liyané angka loro
Cina Padatan 馬祖群島

Kapuloan Matsu (Tradisional: 馬祖列島; Pinyin: Mǎzǔ Lièdǎo; Wade–Giles: Ma³-tsu³ Lieh⁴-tao³; Romanisasi Foochow: Mā-cū liĕk-dō̤), jeneng rasmi Kabupaten Lienchiang (Romanisasi Foochow: Lièng-gŏng-gâing), yaiku kapuloan saka 36 pulo lan islet ing Segara Tiongkok Wetan sing diperintah dening Republik Tiongkok yang berbasis ing Taiwan, karo lokasine ana ing sepanjang pasisir kidul-wetan Tiongkok daratan. Kapuloan kasebut menika kabupaten paling cilik ing Taiwan serta salah siji saka loro kabupaten sing dadi bagean saka Provinsi Fujian.

Cathetan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 生態環境. 馬祖-連江縣政府 LIENCHIANG COUNTY GOVERNMENT (ing basa Tyonghwa). 9 January 2017. Dibukak ing 22 August 2019. 終於讓專家學者在經過2年研究後,發現了全新品種的雌光螢,命名為北竿雌光螢和分布於東莒島的黃緣雌光螢,這對於總面積僅29.6平方公里的馬祖來說,是極為珍貴的物產。
  2. a b 城市介紹. Matsu Health Bureau Web site 連江縣衛生福利局 (ing basa Tyonghwa). Dibukak ing 23 August 2020. 列島的陸域面積為29.60平方公里,全縣各島海岸線總長為 133 公里
  3. 截至106年6月底 馬祖總人口數12716人. Matsu Daily (ing basa Tyonghwa). 14 July 2016. Dibukak ing 8 September 2019.  總計:2768戶,12716人,男性7244人,女性5472人。

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wiktionary
Pirsani informasi ngenani Kapuloan Matsu ing KamusWiki.