Kapuloan Matsu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabupaten Lienchiang
連江縣
Kapuloan Matsu, Ma-tsu, Matsoo
Kabupaten
Dhuwur: Kuil Magan Tianhou ing Nangan, Ngisor kiwa: Monumen Matsu ing Nangan, Kiwa dhuwur ngisor: Makam Lin Moniang ing Kuil Mazu, Tengen ngisor: Mercusuar Dongyong
Dhuwur: Kuil Magan Tianhou ing Nangan, Ngisor kiwa: Monumen Matsu ing Nangan, Kiwa dhuwur ngisor: Makam Lin Moniang ing Kuil Mazu, Tengen ngisor: Mercusuar Dongyong
Gendéra Kabupaten Lienchiang
Gendéra
Official seal of Kabupaten Lienchiang
Lambang
Official logo of Kabupaten Lienchiang
Lambang
Taiwan ROC political division map Lienchiang County.svg
Koordhinat: Koordhinat: 26°09′04″N 119°55′38″E / 26.15111°N 119.92722°E / 26.15111; 119.92722
Nagara Républik Cina (Taiwan)
ProvinsiFujian / Fukien (subdivisi nominal)
WilayahFujian Lor
KursiKuthapraja Nangan (Nankan)
Divisi4 kuthapraja pedhesaan
22 desa pedesaan
Pamaréntahan
 • Magistrat KabupatenLiu Cheng-ying (KMT)
Laladan[1][2]
 • Gunggung29,60 km2 (1,140 sq mi)
 • Urut laladan22 saka 22
Cacah warga (Juni 2016)[3]
 • Gunggung12.716
 • Urut pepadhet22 saka 22
 • Pepadhet4,3/km2 (11/sq mi)
Zona wektuWektu Standar Nasional Taiwan (UTC+8)
Kodhe ISO 3166TW-LIE
Situs wèbwww.matsu.gov.tw
Kapuloan Matsu
Cina Padatan 馬祖列島
Lienchiang County
Cina Padatan 連江
Jeneng Cina liyané angka loro
Cina Padatan 馬祖群島

Kapuloan Matsu (Tradisional: 馬祖列島; Pinyin: Mǎzǔ Lièdǎo; Wade–Giles: Ma³-tsu³ Lieh⁴-tao³; Romanisasi Foochow: Mā-cū liĕk-dō̤), jeneng rasmi Kabupaten Lienchiang (Romanisasi Foochow: Lièng-gŏng-gâing), yaiku kapuloan saka 36 pulo lan islet ing Segara Tiongkok Wetan sing diperintah dening Republik Tiongkok yang berbasis ing Taiwan, karo lokasine ana ing sepanjang pasisir kidul-wetan Tiongkok daratan. Kapuloan kasebut menika kabupaten paling cilik ing Taiwan serta salah siji saka loro kabupaten sing dadi bagean saka Provinsi Fujian.

Cathetan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 生態環境. 馬祖-連江縣政府 LIENCHIANG COUNTY GOVERNMENT (ing basa Chinese (Taiwan)). 9 January 2017. Dibukak ing 22 August 2019. 終於讓專家學者在經過2年研究後,發現了全新品種的雌光螢,命名為北竿雌光螢和分布於東莒島的黃緣雌光螢,這對於總面積僅29.6平方公里的馬祖來說,是極為珍貴的物產。
  2. a b 城市介紹. Matsu Health Bureau Web site 連江縣衛生福利局 (ing basa Chinese (Taiwan)). Dibukak ing 23 August 2020. 列島的陸域面積為29.60平方公里,全縣各島海岸線總長為 133 公里
  3. 截至106年6月底 馬祖總人口數12716人. Matsu Daily (ing basa Chinese (Taiwan)). 14 July 2016. Dibukak ing 8 September 2019.  總計:2768戶,12716人,男性7244人,女性5472人。

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wiktionary
Pirsani informasi ngenani Kapuloan Matsu ing KamusWiki.