Kamera Polaroid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
gambar Kamera Polaroid

Kamera Polaroid utawa kang luwih misuwure diwastani mawa kamera langsung dadi ya iku jinise kamera kang bisa nggawe foto dhéwé ing jero kamera sawise difoto.[1] Kamera polaroid iki nggunakake film khusus kang diarani film polaroid.[1] Film polaroid kang bisa ngasilake gambar kang ana wernane jenenge film polacolor.[1] Miturut sejarahe, kamera polaroid digawe pisanane déning Edwin Lan, saka prusahaan Polaroid lan dipasarake wiwit tahun 1947.[1] Jeneng Polaroid iku jan-jane merk dagang, kaya dene ngarani odol mawa jeneng Pepsodent, utawa wong ngarani montor mawa jeneng Honda.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Bocah wadon cilik umure 5 tahun kang diajak kaluwargane piknik menyang Santa Fe ing New Mexico, takon marang Bapakne kang nembe wae moto, kenapa kok ora bisa ndelok gambar asile moto bapakne langsung pas iku? pitakonan kang kedadeyan ing tahun 1943 iku nggawe bapakne, Dr. Edwin Land kepikiran kanggo ngrancang sistem fotografi kang langsung dadi.[1] Jebul omongane bocah kang angger ngomong iku bisa kedadean.[1]

Werna foto polaroid pisanane ya iku sepia, coklat rada abang, lan ukurane 3 ¼ x 3 ¼ inci (8x10,5 cm), dadine gambar mbutuhake wektu samenit.[2] Tahun 1950 metu generasi filem kang bisa ngasilake werna foto ireng, generasi foto ireng putih langsung dadi diwiwiti. Rikala iku wis luwih saka 4000 toko kang ngadol kamera polaroid iki menyang Amerika.[2] Rikala tahun 1951 dikenalake ID polaroid kang sepisan, uga panggung kamera kanggo kamera-kamera profesional.[2] tahun 1952 kamera polaroid model 110 metu kang dijangkepi déning diafragma.[1]

Foto werna polaroid nembe kacipta tahun 1963, sawise panaliten lan pengembangan suwene 15 tahun kang suwe lan nggawe kesel. Foto utawa filem langsung dadi iki diarani Polacolor.[2] Barengan karo iku dikenalake filem langsung dadi mawa formay anyar mawa sistem proses kadadean ing njaba kamera, ngowahi tradisi "pantang kena srengenge sadurunge diproses".[2] Nganti rikala sadurunge iku, filem polroid isih arupa rol, wektu pangembangane ana ing jero kamera.[2] tahun 1963 polaroid ngenalake pengontrolan otomatik ing bukaan diafragma, kecepatan rana lan lampu kilat mawa tèknologi elektronik anyar ing jero kamera.[2] Sukses kang kang wis ana ing tangane Edwin Land ora nggawe atine puas.[1] Mula tahun 1967 dhèwèké ngadhegake pabrik anyar supaya ngembangake proyrk anyar.[1] Evolusi pembaruan ing sintem fotografi langsung dadi iku akhire metu meneh tahun 1972, ya iku sistem polaroid SX-70.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)Sejarah penemuan dan penemu kamera polaroid (dipunundhuh tanggal 7 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h (id)Perkembangan Kamera (dipunundhuh tanggal 7 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamera_Polaroid&oldid=1080152"