Kali Cikapundung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Cikapundung iku lepen kang nyigar kutha Bandung, wiwit saka kawasan sisih lor parané mangidul lang nyawiji karo Kali Citarum banjur tumuju muara ing Ujung Karawang. Kali iki wiwitané saka loré Kutha Bandung ya iku ing laladan Lembang kang banyuné asal saka grojogan Ciomas. Sadawaning kali Cikapundung kaya déné ing kutha-kutha gedhé liyané ing Indonesia tansah dipadheti déning pamukiman, perdagangan lan liya-liyané kang padha manfaataké fungsi banyu saka kali\lepen mau. Wiwit taun 1906 kali Cikapundung wis dipigunakaké kanggo sumber tenaga listrik [1], sanajan dayané wektu iku mung 800 KW.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]