Kaikesi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kaikesi inggih punika asma satunggaling tokoh wonten ing wiracarita Ramayana ingkang dipunmangertosi minangka ibu saking Rahwana. Piyambakipun punika putri saking Sumali, raja raksesa saking Kerajaan Alengka. Wonten ing pewayangan Jawa, Kaikesi punika dipunsebat kanthi asma Sukesi.

Versi Ramayana[besut | besut sumber]

Versi Ramayana nyebataken bilih Kaikesi punika putri Sumali raja saking bangsa raksesa saking Kerajaan Alengka. Piyambakipun punika krama kaliyan satunggaling resi ingkang asmanipun wisrawa ingkang saderengipun sampun patutan ingkang asmanipun Kuwera. Kala punika Sumali sampun dipunkalahaken déning Dewa Wisnu satemah kicalan kerajaanipun.