Kahanan biotik

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Kaanan biotik kapérang dadi tataran-tataran makluk hidup; ya iku, wujud populasi, komunitas, lan ékosistem. Kabèh iku manunggal kang mbentuk sawijiné sistem.

1. Individu

Makluk hidup siji utawa dhéwé karan individu. Umpamane, sawijining warak, manuk, lan manungsa.

2. Populasi

Kumpulan makluk hidup kang padha jinisé disebat populasi.

3. Komunitas

Kumpulan manéka populasi kang urip ing sawijiné laladan lan wanci tartamtu karan komunitas.[1]

Cathetan skil[edit | edit source]

  1. Hidayat, Endang, dkk.. 2009. Pendidikan Lingkungan Hidup untuk SD/ MI. Jakarta: Penerbit Erlangga