Kacang panggang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baked beans
BakedBeansAndEggOnToast.jpg
Baked beans over scrambled eggs on toast
Olah-olahan nasional gegayutanUnited States and others
DigawéNative Americans; modern versions descended from the colonial United States
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokBeans
Woworan kang lumrah kaanggoBacon, ham, or salt pork (US); maple syrup, molasses, or brown sugar (US); mustard (US); onions (US); Tomato sauce (UK & AUS/NZ; sometimes US)
Buku masakan: Baked beans  Médhia: Baked beans

Kacang panggang minangka olahan tradisional sing ngemot kacang putih sing di parboiled banjur dipanggang kanthi suhu sithik kanggo wektu sing suwene ing sawetara saus. Iki minangka panganan sing biasa disiapake ing Amerika Serikat yen ora nggunakake kacang kaleng. [1] Ing Inggris, panganan kasebut kadang dipanggang, nanging biasane dibakar karosaos . [2] Kacang panggang kalengan ora dipanggang, nanging dimasak kanthi proses kukus. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ken Alba (2007). Beans: A History. London: Oxford International Publishers.
  2. Thring, Oliver (22 February 2011). "Consider baked beans". The Guardian. London.
  3. Lauren O'Callaghan (August 9, 2016). "How are your baked beans REALLY made? Behind the scenes footage at a factory reveals ALL". BBC Express.