Kacamata sangihe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamata sangihe
Zosterops nehrkorni.jpg
Sangihe White-eye
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Passeriformes
Famili: Zosteropidae
Génus: Zosterops
Spésies: Z. nehrkorni
Jeneng binomial
Zosterops nehrkorni
Blasius, 1888

Kacamata sangihe (Zosterops nehrkorni) ya iku jinis spésies manuk saka kulawarga manuk kacamata. Kacamata sangihe wujud kéwan endemik saka Kapuloan Sangihe, Indonesia. kang kagolong minangka salah siji saka kurang luwih 22 jinis manuk kacamata (pleci) kang ana ing tlatah Indonesia..

Manuk endemik pulo Sangihe kang kagolong jinis manuk langka ing Indonésia. Jinis manuk kacamata sangihe kang bebayani kapunahané déning pihak IUCN Redlist lan birdlife digolongake sajeroning status konservasi kritis (Critically Endangered). Status ancaman kapunahan kang dhuwur wantara manuk endemik Sangihe ing duwé gunggungé cacah kurang saka 500 manuk diwasa

Kacamata sangihe duwé habitat utawa bisa urip ing tlatah Alas pagunungan kanthi iklim subtropik utawa tropis lembap. Kéwan kang kagolong kaancam kapunahané Karana ilange jinis habitat

Manuk kang dianggep péranganing spésies Zosterops atrifrons (Kacamata piligan-ireng). Nanging ing panemon sabanjuré spésies kacamata piligan-ireng dibédakaké minangka dadi telu spésies ya iku Zosterops atrifrons, Zosterops stalkeri (Kacamata seram), lannerh Zosterops nehrkorni (Kacamata sangihe).

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • BirdLife International 2004. IUCNredlist.org, Zosterops Nehrkorni, IUCN Red List of Threatened Species 2006 n Downloaded on 27 July 2007
  • P. C. Rasmussen, J. C. Wardill, F. R. Lambert and J. Riley On the specific status of the Sangihe White-eye Zosterops nehrkorni, and the taxonomy of the Black-crowned White-eye Z. atrifrons complex: Forktail 16 (2000): 69-80
  • [www.iucnredlist.org/apps/redlist/details/150533/0]
  • Database Burung Terancam Punah - Burung Indonesia