Kaca Utama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kaca Utami)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ꦱꦸꦒꦼꦁ​ꦫꦮꦸꦃ​ꦮꦺꦴꦤ꧀ꦠꦼꦤ꧀​ꦲꦶꦁ​ꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦢꦶꦪ​ꦲꦧꦱ​ꦗꦮꦶ
Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi


margin-right:20px
Tumut ngregengaken Wikipedia basa Jawi?

Sapunika wonten 48.505 artikel kanthi 25.403 panganggé ingkang kacathet.
You don't speak Javanese? Find more about this language!


Budaya
Budaya
Èlmu
Èlmu
Filsafat
Filsafat
Geografi
Geografi
Jawa
Jawa
Sejarah
Sajarah
Masyarakat
Sosiologi
Seni
Seni
Tokoh
Tokoh
Wayang
Wayang
Artikel pinilih wulan punika
Upin & Ipin lan Kanca

Upin lan Ipin yaiku salah sijining film animasi kanggo bocah cilik kang pisanan metu tanggal 14 September 2007 ing Malaysia kang disiarake dening TV. Film iki digawe dening Les'Copaque. Wiwitane film iki duweni ancas kanggo nyinaoni boah ilik supaya bisa luwih ngresepi sasi Pasa.Saiki Upin lan Ipin wis duwe telung mangsa metu. Ing Indonesia, Upin lan Ipin disiarake dening MNCTV.Ing Turki, Upin lan Ipin wdisiarake ing Hilal TV.Film iki suwene mung 5-7menit saben episodene. Kartun iki disiarake saben dina ing TV9 jam 16.30 lan ing MNCTV saben dina jam 8 bengi.

Wacanen sabanjuré ...

Artikel pilihan sanèsipun...


Gambar pinilih wulan punika
Monumen nasional jakarta.jpg

Monumèn Nasional utawa dicekak dadi Monas iku sawijining tugu ing punjer kutha Jakarta ing Lapangan Merdeka. Tugu iki nglambangaké perjuangan kamardikan Républik Indonésia. Monas dhuwuré 132 mèter lan wiwit dibangun ing taun 1961. Pambangunan Monas diprakarsani déning Presiden Soekarno. Monas lagi rampung lan dibukak kanggo umum ing taun 1975. Pucuking Monas iku ana reca sing nglambangaké geni lan dilapisi déning emas tipis. Monas lan museum iku bukak saben dina saka tabuh 08.00 - 15.00 WIB, kejaba dina Senèn pungkasan sajroning saben sasi.

   
Prakawis Wikipèdia Jawi

Proyèk Wikipedia punika gadhah don ndamel bauwarna ingkang pepak piyambak ing sedaya basa ing saubengipun donya. Wonten kaca punika, sinten kémawon ingkang ngersakaken ngasta Wikipédia ing basa Jawi saged amujudaken. Saged mawi basa Jawi krama utawi saged ugi ing basa ngoko. Ananging manawi saged, langkung saé nyerat mawi basa krama. Isi Wikipedia wonten saandhaping Lisensi Dhokumèntasi Bébas GNU, tegesipun inggih bébas kaliyan bakal bébas ngantos salaminipun. Ugi kapurih kersa mriksani hak cipta kanggé katrangan langkung prakawis hak cipta, sumber kabikak, saha isi bébas. Kanggé pacoban mangga nyobi nyunting ing kothak wedhi
(katrangan ing basa Jawa ngoko)

Prastawa énggal
  • 6 Agt 2015 Malaysia sampun konfirmasi menawi tugelan swiwi montor miber Boeing 777 ingkang dipunpanggihaken ing Réunion punika, tilasipun saking MH 370 ingkang ical tanggal 8 Maret 2014 langkung saking satunggal taun kapengker.
  • 1 Agt 2015 Dinten Setu Cemeng ing Prancis, déning para wargi ingkang késah liburan dhateng ing pasisir kidul negari.

sunting

30 Agustus wonten ing sajarah
Yoshihiko Noda-1.jpg

Prastawa sanèsipun wonten ing 30 Agustus sunting


Wikimedia-logo-20px.png Proyèk Wikimedia kagandhèng

Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
Wikidata
Basis data bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Wikispecies
Prakawis spésies
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Meta-Wiki
Ko'ordinasi proyèk Wikimedia


Wikipedia-logo-20px.png Wikipédia wonten ing basa sanèsipun
  • Langkung saking 2.000.000 artikel:

English

  • Langkung saking 200.000 artikel:

Deutschfrançaispolski日本語italianoNederlandsespañolportuguêsрусскийsvenska中文norsk bokmålsuomi

  • Langkung saking 100.000 artikel:

catalàукраїнськаTürkçečeštinamagyarromânăVolapükEsperantodanskslovenčina한국어العربيةBahasa IndonesiaBahasa Melayu

  • Langkung saking 50.000 artikel:

עבריתTiếng Việtlietuviųslovenščinaсрпски / srpskiбългарскиeestiفارسیhrvatskiनेपाल भाषाSimple EnglishKreyòl ayisyennorsk nynorsk

  • Langkung saking 25.000 artikel:

galegoไทยతెలుగుΕλληνικάeuskaraCebuanoहिन्दीмакедонскиქართულიLatinaLëtzebuergeschbosanskibrezhonegíslenska

Daftar pepakStatistik multibasa
Ko'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia énggal

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaca_Utama&oldid=886533"