Tepas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Kaca Utami)

꧋ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧈ꦧꦲꦸꦮꦂꦤꦧꦺꦧꦱ꧀ꦧꦱꦗꦮ꧉
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 49.675
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?

Budaya Filsafat Géografi Ulah raga Pulitik Sajarah Seni Sosiologi Tèknologi Tokoh
Artikel pinilih Wikipédia iku apa?
Yésus
Yésus

Yésus Kristus (kirang langkung antawis taun 6 SM4 SM - 2933) punika satunggaling tukang kayu, pengkhotbah/pangajar, panyaras, guru/rabbi, pedamel mujizat, lan tokoh Yahudi ingkang paling misuwur; ing kakristenan Yesus Kristus. Tiyang Kristen pitados, Yesus punika Putraning Allah, Hyang, Mesias, lan Juru Wilujeng umat manungsa; ing Islam, Isa Almasih punika satunggiling nabi wigatos (Nabi Isa). Nami "Yesus" punika alihaksara saking basa Yunani Ιησους [Iēsoûs], ingkang ing giliranipun ugi arupi alih aksara saking basa Aram utawi basa Ibrani inggih punika: Yeshua, ingkang tegesipun : Kawilujengan, utawi "Hyang punika kawilujengan", "Hyang milujengaken". "Kristus" punika gelar ing teologi ugi asalipun saking basa Yunani Χριστός [Christos], ingkang saking basa Ibrani "Mesias", tegesipun "ingkang dipunurapi" utawi "ingkang kapilih". Ing Islam, Yesus (Basa Arab: عيسى‎,[Isa]) sacara umum dipunsebat kanthi nami Isa bin Maryam ingkang tegesipun Isa putra saking Maria . Panjenenganipun dipunanggep minangka salah satunggaling nabi wigati saking Hyang. pawarta Injil lan pedamel kaajaiban. (Waca terusané)

Wikipédia iku bauwarna sarwabasa sing kena dibesut, disalin, didum kanthi bébas déning sapa-sapa. Ing Wikipédia Jawa, tekan sapréné ana wong 29.174 sing tau njajal ndarma kawruh nganti dumadi ana 49.675 artikel mawa basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa waé, kalebu sampéyan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia lan tembayatan nedya ngamardika ing kawruh!

Gambar pinilih Dina iki kala kawuri

Raden Sarief Bustaman Saleh - Fight between a Javanese rhinoceros and two tigers.jpg
Lukisaning Radèn Salèh taun 1840 gambar warak jawa tarung karo macan loro. Lukisan iki salah siji karyaning dhèwèké nalika nglembara ngideri Pulo Jawa.

Cithakan:DinaIkiIngSejarah/10 Dhésèmber

Proyèk liyané
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tepas&oldid=1061720"