Tepas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kaca Utama)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

꧋ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦣꦶꦪꦗꦮ꧈ꦧꦲꦸꦮꦂꦤꦧꦺꦧꦱ꧀ꦧꦱꦗꦮ꧉
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 55.392
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?
Pagelaran binuka kanggo balèt Ramayana Prambanan. Tontonan ing pagelaran binuka mung ginelar saka sasi Mèi tekan Oktober.
Pagelaran binuka kanggo balèt Ramayana Prambanan. Tontonan ing pagelaran binuka mung ginelar saka sasi Mèi tekan Oktober.

Balèt Ramayana Prambanan iku tontonan kang nggabungaké jogèd lan sandiwara tanpa pacelathon, ingusung saka carita Ramayana lan ginelar ing cedhak Candhi Prambanan ing Pulo Jawa, Indonésia. Balèt Ramayana Prambanan minangka balèt kang ajeg dhéwé mitontonaké balèt Ramayana wiwit taun 1961. Pamilihé wujud balèt kanggo mitontonaké wiracarita Ramayana iku amarga balèt nengenaké obahing awak kanggo mahyakaké surasa, tanpa pacelathon, mula ingajab bisa dingertèni para kang nonton saka manéka latar wuri budaya lan basa. Carita Ramayana isi bab lelakoné Rama nylametaké Sinta kang dibedhog ratu Alengka, ya iku Rahwana. Balèt Ramayana Prambanan lumrah kagelar saben dina Selasa, Kemis, lan Sabtu. Gelaran ing pagelaran binuka mung ing mangsa katiga. Kajaba iku, gelaran katindakaké ing pagelaran tinutup. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 39.417 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 55.392 artikel ing basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa baé kang kapéngin awèh kawruh, kalebu panjenengan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia kang mbudidaya ngamardika kawruh!


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri

Close up grapes.jpg
Woh anggur dideleng saka cedhak

  • 20 April 2011 Montor miber régional Sukhoi Superjet 100 nglaksanakaken pamiberan komersialipun ingkang kapindhah saking Yerevan, Arménia, dhateng Moskwa.
  • 20 April 2011 Penyanyi balada Indonésia, Franky Sahilatua, tilar donya ing Jakarta ing yuswa 57 taun.

  • Proyèk liya