Kaca Utama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦢꦶꦪꦗꦮ
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 48.671
Gunggung panganggo aktif: 64
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?

Budaya Filsafat Géografi Olahraga Pulitik Sajarah Seni Sosiologi Tèknologi Tokoh
Artikel pinilih Wikipédia iku apa?
Layang Siddhaṃ Sutra Wardaya.
Layang Siddhaṃ Sutra Wardaya.

Siddhaṃ, sabubaré owah dadi rupa anyar banjur kondhang mawa aran Siddhamātṛkā, yaiku jeneng aksara sing dianggo nulisaké basa Sangsekerta kawit taun 600-an tekan taun 1200-an. Aksara iki tumurun saka aksara Brahmi sarana aksara Gupta, lan nurunaké aksara Tirhuta, aksara Assam, aksara Bengali, lan aksara Tibèt. Panulisé jeneng aksara iki rada mbingungaké amarga tembung Siddhāṃ karo Siddhaṃ loro-loroné kaprah dianggo, sanajan ana sing ngarani tembung Siddhaṃ iku sing "bener".
(Maca sabanjuré ...)

Wikipédia iku proyèk sing nduwèni panjangkah nggawé bauwarna pepak dhéwé ing saindengé donya. Sapa waé sing kapéngin nulis artikel nganggo basa Jawa olèh mujudaké karepé nyang Wikipédia basa Jawa. Sumangga wacana kaca FAQ (nganggo basa Inggris) bab proyèk iki kanthi wedharan pepak, lan kaca Help (nganggo basa Inggris) bab cara nganggo saha cara urun ing Wikipédia. Kanggo njajal, coba gawé artikel ing kéné.

Wikipédia iku mawa Lisènsi Dhokumèntasi Bébas GNU. Lisènsi iki ateges Wikipédia iku bébas lan bakal bébas salawasé. Wacana tulisan iki sing ngrembug hak cipta, sumber kabuka, lan isi bébas.

Warta anyar Dina iki kala kawuri
Falcon 9 launch vehicle's first stage, following its successful landing
Rokèt Falcon 9 kaping pisan ing pandharatané
Gambar pinilih Sumurup ta?

The Volcano Smeroe (View from the Passaroeng Residence) WDL2903.jpg
Gunung Semèru katon saka désa ing Pasuruhan. Litografé gambar iki diripta déning J.C. Grieve, adhedhasar lukisané Abraham Salm, sing dibabar ing Amsterdam taun 1872. Saiki litograf iku minangka salah siji kolèksi KITLV.

Tantangan wulanan Paguyuban

Wulan iki Wikipédia basa Jawa mbutuhaké artikel-artikel iki!

Kridha Wiki Mrebawani wis binuka. Agé-agé mèlu ngregengaké paguyuban Wikipédia basa Jawa!

Coffee Cup.png Jadwal kumpul

Basa liya Proyèk liya

Basa-basa ing Indonésia:

Daftar pepakStatistik multibasaKo'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia énggal

Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
Wikisource
Dokumèn sumber bébas abasa Jawi
Wikidata
Basis data bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Wikispecies
Prakawis spésies
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Meta-Wiki
Ko'ordinasi proyèk Wikimedia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaca_Utama&oldid=947943"