Kaca Utama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

ꦱꦸꦒꦼꦁꦫꦮꦸꦃꦲꦶꦁꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦢꦶꦪꦗꦮ
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna bébas abasa Jawa

Gunggung artikel: 48.667
Gunggung sing sregep mbesut: 71
Ora bisa ndeleng aksara Jawané?

Budaya Filsafat Géografi Ulah raga Pulitik Sajarah Seni Sosiologi Tèknologi Tokoh
Artikel pinilih Wikipédia iku apa?
Istanbul collage 5555.jpg

Istanbul (basa Turki: İstanbul) iku kutha sing paling gedhé ing Turki. Nganti taun 1930 kutha iki luwih umum dikenal déning wong barat kanthi jeneng Yunani-né ya iku Konstantinopel; sawetara ana sing ngarani Stambul, khususé ing abad ke-19. Luwih adoh sakdurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka Bizantium utawa Byzantion. Kutha iki nduwé padunung 11 yuta jiwa. Kanthi populasiné sing kurang luwih 11 nganti 15 yuta, Istanbul dadi kutha kang paling padhet padunungé ing Turki lan ngrupaaké salah sawijining kutha paling gedhé ing Éropah. Kutha iki uga dadi kutha krajan administratif Propinsi Istanbul.
(Maca sabanjuré ...)

Wikipédia iku proyèk sing nduwèni panjangkah nggawé bauwarna pepak dhéwé ing saindengé donya. Sapa waé sing kapéngin nulis artikel nganggo basa Jawa olèh mujudaké karepé nyang Wikipédia basa Jawa. Sumangga wacana kaca FAQ (nganggo basa Inggris) bab proyèk iki kanthi wedharan pepak, lan kaca Help (nganggo basa Inggris) bab cara nganggo saha cara urun ing Wikipédia. Kanggo njajal, coba gawé artikel ing kéné.

Wikipédia iku mawa Lisènsi Dhokumèntasi Bébas GNU. Lisènsi iki ateges Wikipédia iku bébas lan bakal bébas salawasé. Wacana tulisan iki sing ngrembug hak cipta, sumber kabuka, lan isi bébas.

Warta anyar Dina iki kala kawuri
Falcon 9 launch vehicle's first stage, following its successful landing
Rokèt Falcon 9 kaping pisan ing pandharatané
Gambar pinilih Sumurup ta?

Kawasan Pegunungan Sewu di Wonogiri Pj IMG 20151227 081356.JPG
Pagunungan Séwu ing kidul Jawa Tengah kadeleng saka Nguter, Sukaharja.

Cithakan:Sumurup ta/April

Tantangan wulanan Paguyuban

Wulan iki Wikipédia basa Jawa mbutuhaké artikel-artikel iki!

Kridha Wiki Mrebawani wis binuka. Agé-agé mèlu ngregengaké paguyuban Wikipédia basa Jawa!

Coffee Cup.png Jadwal kumpul

Basa liya Proyèk liya

Basa-basa ing Indonésia:

Daftar pepakStatistik multibasaKo'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia énggal

Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
Wikisource
Dokumèn sumber bébas abasa Jawi
Wikidata
Basis data bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Wikispecies
Prakawis spésies
Wikinews
Sumber warta bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Meta-Wiki
Ko'ordinasi proyèk Wikimedia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaca_Utama&oldid=994358"