Kabupatèn Tangerang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Kabupaten Tangerang)
Kabupatèn Tangerang
Lambang Tangerang.jpg
Lambang Tangerang
Motto: "Satya Karya Kerta Raharja"
Gambar:Locator kabupatèn tangerang.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Tiga Raksa
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

1.110 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

26 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 3.187.000 (2003)
+/- 2.870 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Betawi, Wong Sundha, Wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katolik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Betawi, Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Tangerang iku kabupatèn ing Propinsi Banten, lokasiné ing sisih kulon pulo Jawa, Kutha Tiga Raksa iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : Balaraja lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.110 km². Gandhèng karo anané pamekaran wewengkon, sawetara kacamatan ing Kabupatèn Tangerang sabanjuré mlebu wewengkon Kutha Tangerang Kidul. Kacamatan-kacamatan sing ilang saka wewengkon Kabupatèn Tangerang ya iku: kacamatan Ciputat, kacamatan Pamulang, kacamatan Pondok Aren lan kacamatan Serpong.

Geografis[besut | besut sumber]

Péta Kabupatèn Tangerang

Kabupatèn tangerang dumunung ing koordinat géografi: 6°00’-6°00-6°20’ Lintang kidul lan 106°20’-106°43’ Bujur wétan

Sebagéan gedhé wewengkon Tangerang arupa dhataran rendah. Kali Cisadane, kali sing paling dawa ing Tangerang, mili saka kidul lan sungapané ing Segara Jawa.

Tangerang minangka wewengkon perkembangan Jakarta. Sacara umum, Kabupatèn Tangerang bisa diklompokaké dadi rong wewengkon pertumbuhan, ya iku:

  • Pusat Pertumbuhan Balaraja lan Tigaraksa, dumunung ing sisih kulon, difokusaké minangka laladan sentra indhustri, permukiman, lan pusat pamaréntahan.
  • Pusat Pertumbuhan Teluk Naga, dumunung ing sisih pesisir, ngutamakaké indhustri pariwisata alam lan bahari, indhustri maritim, perikanan, pertambakan, lan plabuhan.

Padunung[besut | besut sumber]

Miturut asil pencacahan Sensus Penduduk 2010, gunggung padunung Kabupatèn Tangerang ana 2.838.621 jiwa, dumadi saka 1.454.914 lanang lan 1.383.707 wadon. Asil SP2010 kasebut nuduhaké yèn panyebaran padunung Kabupatèn Tangerang isih bertumpu ing Kacamatan Pasarkemis ya iku 8,34 persèn, sabanjuré Kacamatan Cikupa 7,94 persèn, Kacamatan Kelapa Dua 6,43 persèn lan kacamatan liyané sangisoré 5 persèn[1].

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tangerang katata jroning 36 kacamatan, 77 kalurahan lan 251 désa[2]. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Tangerang ya iku:

Referensi[besut | besut sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]