Kabupatèn Majakerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupaten Majakerta)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Majakerta
كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Kabupatèn
Official seal of Majakerta كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ
Lambang
Sesanti: Wijna Mantriwira
ꦮꦶꦗ꧀ꦤꦩꦤ꧀ꦠꦫꦶꦮꦶꦫ
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
Pernahé Majakerta ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi9 Mei 1293
Kutha krajanKutha Majakerta lan Mojosari
Pamaréntahan
 • BupatiH. Mustofa Kamal Pasa, S.E.
 • Wakil BupatiH. Pungkasiadi, S.H.
Laladan
 • Gunggung969.36 km2 (374.27 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2013)
 • Gunggung1,162,630
 • Pepadhet1,200/km2 (3,100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura dll
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 321
Plat montorS
Situs wèbwww.mojokertokab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Majakerta, (Basa Indonésia: Mojokerto, (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦗꦏꦼꦂꦠ, Pegon: كَبُڤَتَينْ مَوجَوكٚرْتَو), ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Majakerta lan Mojosari iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 969,36 km² utawa---hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Majakerta ketata saking 18 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Bangsal
  2. Dawarblandong
  3. Dlanggu
  4. Gedeg
  5. Gondang
  6. Jatirejo
  7. Jetis
  8. Kemlagi
  9. Kutorejo
  10. Mojoanyar
  11. Mojosari
  12. Ngoro
  13. Pacet
  14. Pungging
  15. Puri
  16. Sooko
  17. Trawas
  18. Trowulan

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]