Kabupatèn Lampung Wétan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Lampung Timur
120px
Lambang Lampung Timur
Motto: "---"
Gambar:Lokasi Lampung Timur.jpg
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: kutha ---
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kacamatan
 - Cacahe:

23 kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku Bangsa: ---
Agama: Islam, Protestan, Katolik lan liyane
Basa: Basa Indonésia lan liyane

Kabupatèn Lampung Timur iku kabupatèn ing Propinsi Lampung, kutha --- iku kutha krajan kabupatène, kutha-kutha liyane : --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Lampung Timur ketata saking 23 kacamatan, --- désa/kalurahan. Kacamatan-kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Bandar Sribawono
  2. Batanghari
  3. Batanghari Nuban
  4. Braja Slebah
  5. Bumi Agung
  6. Gunung Pelindung
  7. Jabung
  8. Labuhan Maringgai
  9. Labuhan Ratu
  10. Margatiga
  11. Mataram Baru
  12. Melinting
  13. Metro Kibang
  14. Pasir Sakti
  15. Pekalongan
  16. Purbolinggo
  17. Raman Utara
  18. Sekampung
  19. Sekampung Udik
  20. Sukadana
  21. Waway Karya
  22. Way Bungur
  23. Way Jepara

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Lampung
Lambang Provinsi Lampung

Kabupatèn: Lampung Kulon | Lampung Kidul | Lampung Tengah | Lampung Wétan | Lampung Lor | Kabupatèn Mesuji | Pesawaran | Kabupatèn Pringsèwu | Tanggamus | Tulang Bawang | Kabupatèn Tulang Bawang kulon | Way Kanan

Kutha: Bandar Lampung | Metro

Lihat pula: Daftar kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Lampung