Kabiskopan Stockholm (Katulik Roma)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Stockholm

Dioecesis Holmiensis

Stockholms katolska stift
Coat of arms of the Diocese of Stockholm.svg
Lokasi
NagaraSwedhen
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Koordinat59°18′50″N 18°04′21″E / 59.31389°N 18.07250°E / 59.31389; 18.07250Koordhinat: 59°18′50″N 18°04′21″E / 59.31389°N 18.07250°E / 59.31389; 18.07250
Statistik
Amba450.000 km2 (173.746 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
9,340,000
106,873 (1.1%)
Paroki44[1]
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Didegaké1953[1]
KatedralKatedral Santo Erik
Imam sekuler158[1]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAnders Arborelius
Situs web
www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/107/2/

Kabiskopan Stockholm (Latin: Dioecesis Holmiensis; basa Swedhen: Stockholms katolska stift) yaiku kabiskopan grejani Katulik Latin ing Swedhen lan siji-sijine kabiskopan Katulik Roma sing ngadheg ing Swedhen sawise Reformasi Protestan.

Katedrale menika Saint Erik Katolska Domkyrkoförsamlingen, ing ibu kutha Swedhen, Stockholm. Bekas-bekas katedral Katulik ing Linköping, Lund, Skara, Strängnäs, Uppsala (episkopal agung), Västerås lan Växjö kabeh sampun diganteni dadi greja Lutheran.

Kabiskopan Stockholm, sing ora mlebu provinsi grejani nanging ngadegake konferensi waligreja bebarengan karo tangga-tangga Nordik-ne, kalebu 42 paroki lan ngeliputi kabeh nagara Swedhen.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c "Stockholms Katolska Stift". Roman Catholic Diocese of Stockholm. Diarsip saka sing asli ing 2011-10-01. Dibukak ing 28 Agustus 2011.

Pranala jaba[besut | besut sumber]