Kabiskopan Pinsk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabiskopan Pinsk

Dioecesis Pinskensis Latinorum

Пінскай дыяцэзіі
Lokasi
NagaraBelarus
Provinsi grejawiMinsk-Mohilev
MetropolitanMinsk-Mohilev
Statistik
Amba72.700 km2 (28.070 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
3,110,000
50,000 (1.6%)
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralУнебаўзяцця Найсвяцейшай Панны Марыі
(Katedral Kamunggahan
Dewi Maria
)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopAntoni Dziemianko
Biskop Agung MetropolitanTadeusz Kondrusiewicz
Biskop AuksilierKazimierz Wielikosielec, O.P.
Peta
Lokasi Kabiskopan Pinsk ing Belarus
Lokasi Kabiskopan Pinsk ing Belarus

Kabiskopan Pinsk (Latin: Pinsken(sis) Latinorum, Bélarus: Пінская) yaiku kabiskopan sufragan ritus Latin ing provinsi grejawi (sing kalebu kabeh Belarus) Metropolitan Kabiskopan Agung Minsk-Mohilev. Tahta episkopal katedrale menika Basilika Katedral Kamunggahan Dewi Maria ing kutha Pinsk.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]