Menyang kontèn

Kabiskopan Nagoya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Nagoya

Dioecesis Nagoyaensis

カトリック名古屋教区
Lokasi
NagaraJepang
Provinsi grejawiOsaka 大阪
MetropolitanOsaka 大阪
Statistik
Amba28.486 km2 (10.999 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
12,409,860
25,380 (0.2%)
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Santo Petrus lan Paulus ing Nagoya
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMichael Gorō Matsuura[1]
Biskop Agung MetropolitanLeo Jun Ikenaga
Peta
Situs web
http://www.nagoya.catholic.jp/

Kabiskopan Nagoya (Latin: Nagoyën(sis), Jepang: カトリック名古屋教区) yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik sing terpusat ing kutha Nagoya lan menika bagean saka provinsi grejawi Kabiskopan Agung Osaka, Jepang.

Sajarah

[besut | besut sumber]

Ing 18 Februari 1922, Prefektur Apostolik Nagoya didegake saka Prefektur Apostolik Niigata lan Kabiskopan Agung Tokyo. Patang puluh taun kemudian, prefektur apostolik kasebut ditingkatake dadi kabiskopan.

Referensi

[besut | besut sumber]

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 35°10′22.24″N 136°55′26.00″E / 35.1728444°N 136.9238889°E / 35.1728444; 136.9238889