Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Shkodër–Pult

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Shkodër-Pult

Archidioecesis Scodrensis-Pulatensis

Kryedioqeza e Shkodrës-Pult
Katedral Metropolitan
Lokasi
NagaraAlbani
Statistik
Amba4.113 km2 (1.588 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
238,000
166,700 (70.0%)
Paroki40
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Roma
Didegaké14 Maret 1867
(minangka Kabiskopan Agung Shkodrë)
25 Januari 2005
(minangka Kabiskopan Agung Shkodrë-Pult)
KatedralKatedral Santo Stefanus ing Shkodër
Imam sekuler55
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanAngelo Massafra
Situs web
Situs Web Keuskupan Agung

Kabiskopan Agung Shkodër-Pult (Latin: Archidioecesis Scodrensis–Pulatensis), sing sadurunge diarani minangka Scutari, yaiku salah sijining saka loro kabiskopan agung Metropolitan Ritus Latin saka Greja Katulik Roma ing Albani.

Tahta episkopal agung katedrale menika Katedralja e Shen Shtjefnit Protomartir, Shkodër, ing Shkoder, sing uga nduweni:

  • Bekas katedral: Kishe Shenkollit Kishe Shenkollit, di Xhan, Shkodër
  • Biara Nasional: Shenjtërorja e Zojës së Shkodrës Shenjtërorja e Zojës së Shkodrës.

Statistik[besut | besut sumber]

Ing 2014, kabiskopan kasebut nyambut gawe 166,700 panganut Katulik (70.0% saka 238,000) ing wilayah sing nduweni amba 4,113 km² ing 40 paroki lan 3 misi karo 55 imam (21 diokesan, 34 relijius), 220 relijius awam (62 bruder, 158 suster) lan 9 seminarian.

Provinsi grejawi[besut | besut sumber]

Kabiskopan agung kasebut nduweni loro sufragan:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

  • GCatholic - data for all sections
  • Hierarchia catholica medii aevi. Typis et sumptibus Domus Editorialis "Il Messaggero di S. Antonio". 1913.
  • Acta et diplomata res Albaniae mediae aetatis illustrantia: Annos 1344-1406 continens. Typis Adolphi Holzhausen. 1918.
  • Catholic Hierarchy page

Koordhinat: 42°03′55″N 19°31′12″E / 42.0654°N 19.5199°E / 42.0654; 19.5199