Kabiskopan Agung Riga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabiskopan Agung Riga

Archidioecesis Rigensis

Rīgas arhidiecēze
Latvia Riga St.Jacob church.jpg
Lokasi
NagaraLetlan
Provinsi grejawiRiga
Statistik
Amba23.587 km2 (9.107 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
1,234,000
222,910 (18.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralSvētā Jēkaba Katedrāle
(Katedral Santo Yakobus)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanZbigņevs Stankevičs
Biskop AuksilierAndris Kravalis
Biskop emeritusJānis Pujats (Kardinal)
Jānis Cakuls (auksilier)
Peta
Letak Kabiskopan Agung Riga ing Letlan
Letak Kabiskopan Agung Riga ing Letlan

Kabiskopan Agung Riga yaiku kabiskopan agung sing diurus saka ibu kutha Riga ing Letlan.[1][2][3] Katedrale menika Svētā Jēkaba Katedrāle. Kabiskopan kasebut menika kabiskopan agung metropolitan sing uga nyambut gawe telu kabiskopan suffragan ing provinsi grejawi Riga, Letlan.

Sumber[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 56°57′03″N 24°06′17″E / 56.9508°N 24.1047°E / 56.9508; 24.1047