KRI Klewang-625

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
KRI Klewang-625

KRI Klewang-625 ya iku kapal perang TNI AL gawéan Indonésia sing diproyèksikaké minangka Kapal Cepet Rudal (KCR) Trimaran (tiga lunas/trimaran) lan bisa nindakaké operasi keamanan segara sarta bisa kanggo tempur ing segara.[1] Kapal perang iki njangkepi Kapal Repulibik Indonésia (KRI) sing wis ana.[1] Kapal iki digawé nganggo teknologi canggih kanthi bahan serat optik, dijangkepi gaman peluru ya iku rudal C-705 kanthi jarak témbak nganti 120 kilomèter.[2]

Miturut rencana KRI Klewang uga arep dijangkepi gaman peluru kendali RBS-15 (sistem pertahanan dhiri pasif tabir peluru sajinis karo Aegis lan Phalanx system Amérikah Sarékat) gawéan China, sanadyan didhaku bisa uga dipasangi sistem arsenal AGM-119 Penguin gawéan Amérikah Sarékat utawa MM-38/39/40 Exocet gawéan Perancis.[3] Kabèh gegaman beyond the horizon reach iku bisa ngetokaké gas buang panas lan geni nalika diluncuraké saka tabung peluncur utawa rèl peluncuré.[3]

Spèsifikasi Kapal[besut | besut sumber]

  1. Dawa sakabèhé 62,53 m [4]
  2. Dawa wujud 60,777 m [4]
  3. Dawa ing lumah banyu 60,77 m [4]
  4. Maksimum abot mati sing diidinké 53,1 ton [4]
  5. Kacepetan jelajah 16 knots [4]
  6. Kacepetan nglaju 30 knots [4]
  7. Cacah awak 27 wong [4]

Profil Kapal[besut | besut sumber]

  1. Prodhuksi PT Lundin Industry Invest Banyuwangi, Jawa Wétan [4]
  2. Rega saben unit Rp 114 M [4]
  3. Kementerian Pertahanan mesen 4 unit kapal [4]
  4. Digawé kanggo kapal modern sing ergonomis [4]
  5. Bahané komposit sing ènthèng lan ora bisa kadhetèksi radar [4]

Kemampuan Kapal[besut | besut sumber]

  1. Trep kanggo misi tempur [4]
  2. Kacepetané dhuwur ing operasi segara [4]
  3. Nduwèni piranti-piranti sing modern [4]
  4. Dijangkepi rudal C-705 gawéan China sing jarak témbaké nganti 120 km [4]

Prastawa Kobongan[besut | besut sumber]

Kapal Perang Republik Indonesia (KRI) Klewang-625 kobong ing Pangkalan TNI Angkatan Laut (AL) Banyuwangi, Jawa Wétan dina Jumat 28 September 2012.[3] Nalika kobong KRI Klewang 625 isih ana ing tahap uji coba lan durung diserahterimakaké menyang TNI AL.[3][5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b KRI Klewang-625 Kapal Siluman Paling Canggih(diundhuh 1 Oktober 2012)
  2. TNI AL Luncurkan Kapal Siluman Trimaran(diundhuh 1 Oktober 2012)
  3. a b c d KRI Klewang-625 terbakar(diundhuh 1 Oktober 2012) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet3" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p Suara Merdeka Edisi Sabtu Legi, 29 September 2012
  5. KRI Klewang-625 Terbakar akibat Korsleting(diundhuh 5 Fèbruari 2013)