Juno (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Juno
250px
Poster film Juno
Disutradarani Jason Reitman
Diprodhuseri John Malkovich
Lianne Halfon
Mason Novick
Russell Smith
Diskénariyoni Diablo Cody
Dibintangi Ellen Page
Michael Cera
Jennifer Garner
Jason Bateman
Allison Janney
J. K. Simmons
Dimusiki Mateo Messina
Sinématografi Eric Steelberg
Dibesut déning Dana E. Glauberman
Perusahaan
prodhuksi
Mandate Pictures
Mr. Mudd
Dibabar déning Fox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 1, 2007 (2007-09-01) (Festival Film Telluride)
  • Dhésèmber 5, 2007 (2007-12-05) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Dhésèmber 25, 2007 (2007-12-25) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
96 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $7,5 juta[2]
Kalarisan $231.411.584[2]

Juno yaiku film komedi Amerika Serikat taun 2007 sing disutradarani dening Jason Reitman lan diprodhuksi dening John Malkovich, Lianne Halfon, Mason Novick lan Russell Smith. Naskah film iki ditulis dening Diablo Cody.Juru filme yaiku Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Allison Janney lan JK Simmons .

Film Juno wiwit ditayangke ing Festival Film Telluride tanggal 1 September 2007 [3][4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 5 Desember 2007 kanthi winates lan dawa 25 Desember 2007.[5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Pameran[besut | besut sumber]

  • Ellen Page minangka Juno MacGuff
  • Michael Cera minangka Paulie Bleeker
  • Jennifer Garner minangka Vanessa Loring
  • Jason Bateman minangka Mark Loring
  • Allison Janney minangka Bren MacGuff
  • JK Simmons minangka Mac MacGuff
  • Olivia Thirlby minangka Leah
  • Candice King minangka Amanda
  • Rainn Wilson minangka Rollo
  • Valerie Tian minangka Su Chin

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Juno pikantuk ulasan positif saka kritikus. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 94%, miturut 208 review, kanthi rating rata-rata 8.1 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 81 saking 100, adhedhasar 38 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Juno entuk $ 143.495.265 ing Amerika Utara lan $ 87.916.319 ing negara liya. Total revenue sing ditampa dening film iki mencapai $ 231,411,584, ngluwihi anggaran produksi film $ 7.5 yuta.[2]

Ing bukaan akhir pekan sing winates, film iki entuk $ 413,869, ngrampungake 17 ing box office. Nanging, ing bukune akhir minggu, film iki entuk $ 10.634.576, dadikake urutan 5th box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Juno (12A)". British Board of Film Classification. November 15, 2007. Dijupuk January 8, 2016. 
  2. a b c d "Juno (2007)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  3. Jones, Michael (September 1, 2007). "Telluride abuzz with "Juno"". Variety. Dijupuk April 18, 2008. 
  4. Willman, Chris (September 3, 2007). "Telluride Day 4: ‘Juno,’ ‘Margot at the Wedding’". Entertainment Weekly. Dijupuk April 18, 2008. 
  5. McClintock, Pamela (December 9, 2007). "'Juno' jolts specialty box office". Variety. Dijupuk April 18, 2008. 
  6. "Juno (2007)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  7. "Juno reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]