Julius Robert Oppenheimer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
J. Robert Oppenheimer
Potret Oppenheimer
J. Robert Oppenheimer, c. 1944
Lair(1904-04-22)April 22, 1904
New York City, New York, Amérikah Sarékat
PatiFèbruari 18, 1967(1967-02-18) (umur 62)
Princeton, New Jersey, Amérikah Sarékat
PadununganAmérikah Sarékat
Warga nagaraAmérikah Sarékat
Alma materUniversitas Harvard
Universitas Cambridge
Universitas Göttingen
Kondhang ingPengembangan senjata nuklir
Limit Tolman-Oppenheimer-Volkoff
Prosès Oppenheimer-Phillips
Perkiraan Born–Oppenheimer
BebungahPenghargaan Enrico Fermi
Karièr ngèlmiah
BabaganFisika teoretis
InstitutionsProyek Manhattan
Universitas California, Berkeley
Institut Teknologi California
Institute for Advanced Study
Juru pamrayogya dhoktoralMax Born
Mahasiswa wigatiSamuel W. Alderson
David Bohm
Robert Christy
Stan Frankel
Willis Eugene Lamb
Giovanni Rossi Lomanitz
Philip Morrison
Melba Phillips
Hartland Snyder
George Volkoff

Julius Robert Oppenheimer (1904-1967) dikenal dadi ahli fisika saka Amérikah Sarékat.[1] Robert iku dadi salah sijiné tokoh Proyek Manhattan nalika Perang Dunia II kang duwé tugas kanggo nggawé bom atom kang sepisanan.[1] Julius Robert lair ing New York, New York lan sinau ing Harvard, Cambridge, lan Goettingen.[1] Julius Robert nampa gelar Ph.D. nalika taun 1927 kanthi bimbingan Max Born ing Gottingen kang nalika iku dadi pusat pengembangan mekanika kuantum.[1] Sawisé rong taun lulus, Julius Robert banjur yasa sekolah fisika teoretis ing Institut Teknologi California lan ing Berkeley.[1] Julius Robert Oppenheimer akèh nyumbangaké pikiran ing babagan fisika atom lan nuklir.[1] Julius Robert uga nemu bintang neutron lan nolongan ireng kang wis disepelekké astronom ing wektu kapungkur.[1] Nalika PD II, Oppenheimer mimpin program bom atom Amérikah Sarékat ing Los Alamos, New Mexico, lan nalika taun 1947 Julius Robert dadi direktur Institute of Advanced Study ing Princeton, New Jersey.[1] Oppenheimer duwé akèh mungsuh nalika bubar perang, awit Julius Robert kang ngusulaké pengendalian ènergi atom internasional lan nentang digawéné bom hidrogen.[2] Nalika taun 1954 Atomic Energy Commission nerangake yèn Robert kalebu wong kang kudu diamanake.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i [Susilo, Taufik Adi. Ensiklopedi Pengetahuan Dunia Abad 20. Javalitera. Yogyakarta 2010. Halaman 32-33]
  2. history1900s.about.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)