Julio Caro Baroja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Julio Caro Baroja ya iku ahli antropologi saka Madrid, Spanyol kalairan 13 Novèmber 1914[1][2][3]. Julio olèh pandhidhikan ing University Central of Madrid. Saka pawiyatan luhur iku dhèwèké olèh gelar BA (1940) lan Ph.D. taun 1942. Panlitian antropologis kang wis dilakoni Julio iku ing Basque (1930), Andalus (1949), Sahara Kulon (1952), lan Navarre Spanyol (1960)[1]. Julio uga wis nulis werna-werna karya antropologis, antarané iku The World of the Witches (Las brujas y su mundo) taun 1964), El Carnaval (Carnival) taun 1965, Ritos y mitos equívocos (Mistaken Rites and Myths) taun 1974, lan Estudios Vascos (Jawa: Kajian-kajian Basque) taun 1973[1][3]. Julio iki kawentar minangka antropolog Spanyol ing tlatah mancanegara. Lan uga dhèwèké kawentar antropolog historis (sujarah) lan dadi pisumbangané ing antropologi[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 119. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Julio Caro Baroja, Anthropologist, 80". The New York Times (ing basa Inggris). 1995-08-19. ISSN 0362-4331. Dijupuk 2017-12-22. 
  3. a b "Julio Caro Baroja | Spanish anthropologist". Encyclopedia Britannica (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-22.