Julie Cruikshank

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Julie Cruikshank ya iku ahli antropologi wanita saka Wingham, Ontario, Kanada, kalairan taun 1945[1]. Ing tingkat pendhidhikan pawiyatan luhur, Julie olèh ngèlmu saka ing University of Toronto (BA) taun 1967, University of British Columbia (MA) taun 1969, lan University of Cambridge taun 1980[1][2][3]. Sabanjuré ing University of British Columbia (Ph.D.) taun 1987. Julie wis naté nglakoni panlitian antropologis ing wewengkon Yukon, Kanada (1968), Alaska Amérikah Sarékat (1970), lan Yakutia Republik Sakha, Ruslan (1996)[1][3]. Sing panlitiané, dhèwèké wis nulis karya-karya akademis kaya déné Life Lived Like a Story: Life Stories of Three Yukon Native Elders (1990), lan The Social Life of Stories: Narrative and Knowledge in the Yukon Territory (1998)[1][3]. Julie karenan ing bab tradisi lisan ing panlitiané, sabab saka tradisi lisan bisa dikaji cara pikir lan réalitas sosial bebrayan kang lagi ditlitiné. Pisumbangan dhèwèké ya iku kajian étnografi bebrayan Yukon[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. 2004. k. 143. ISBN 020364459X. OCLC 436848672.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
  2. "Julie Cruikshank | Department of Anthropology". anth.ubc.ca (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-12-25. 
  3. a b c "AU Symposium - Bio for Julie Cruikshank". www.ocm.auburn.edu. Dijupuk 2017-12-25.