Julia Kristeva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Julia Kristeva
Julia Kristeva à Paris en 2008.jpg
Julia Kristeva ing Paris, 2008
LairЮлия Кръстева
{24 Juni 1941
Sliven, Bulgaria
PadununganPrancis
BangsaPrancis/Bulgaria
Alma materUniversitas Sofia lan sanèsipun
Kondhang ingfilsuf, kritikus sastra, psikoanalis, sosiologis, feminis, novelis
BojoPhilippe Sollers
BebungahHolberg International Memorial Prize, Hannah Arendt Award untuk Political Thought
Sana jaringanhttp://www.kristeva.fr/

Julia Kristeva (lair taun 1941) inggih punika salah satunggalipun teoretikus, ahli linguistik, kritikus sastra, lan filsuf ingkang gadhah getih (keturunan) Bulgaria.[1] Sanèsipun punika, Julia Kristeva ugi satunggalipun psikoanalis lan novelis.[1] Julia Kristeva lair ing nagari Bulgaria nanging gesang lan makarya ing Kitha Paris, Prancis wiwit tengahipun taun 1960-an.[1]

Julia Kristeva ngginakaken téyori Marxis lan formalisme Rusia, kaliyan strukturalisme lan psikoanalisis kanggé ngripta pendekatan ingkang eklektik tumrapipun sadaya pitakenan babagan subyektivitas.[1] Julia Kristeva naté nyambut damel sesarengan kaliyan filsuf Derrida lan para filsuf sanèsipun wonten ing golongan Tel Quel.[1] Wiwit punika, téyori-téyori Julia Kristeva bab teks-teks sastra, kreativitas, lan basa, salajengipun dipunjembaraken wonten ing babagan pulitik, seksualitas, filsafat, lan tema-tema linguistik.[1] Sawetawis karya-karyanipun Julia Kristeva mendhet tema filsafat feminis, estetika, studi kabudayan, lan psikoanalisis.[1] Karyanipun Julia Kristeva ingkang paling ngandalaken sistematika pamikiran filsafatipun inggih punika "La Révolution du langage poétique".[1]

Karya-karyanipun (buku)[2][besut | besut sumber]

  • Séméiôtiké: recherches pour une sémanalyse, Paris: Edition du

Seuil, 1969. (English translation: Desire in Language: A Semiotic Approach to Literature and Art. Oxford: Blackwell, 1980.)

  • La Révolution Du Langage Poétique: L'avant-Garde À La Fin Du Xixe

Siècle, Lautréamont Et Mallarmé. Paris: Éditions du Seuil, 1974. (English translation: Revolution in Poetic Language, New York: Columbia University Press, 1984.)

York: Columbia University Press, 1982.

  • The Kristeva Reader. (ed. Toril Moi) Oxford: Basil Blackwell, 1986.
  • In the Beginning Was Love: Psychoanalysis and Faith. New York:

Columbia University Press, 1987.

  • Black Sun: Depression and Melancholia. New York: Columbia

University Press, 1989.

  • Nations without Nationalism. New York: Columbia University Press,

1993.

  • New Maladies of the Soul. New York: Columbia University Press,

1995.

  • Crisis of the European Subject. New York: Other Press, 2000.
  • Reading the Bible. In: David Jobling, Tina Pippin & Ronald

Schleifer (eds). The Postmodern Bible Reader. (pp. 92–101). Oxford: Blackwell, 2001.

  • Female Genius: Life, Madness, Words: Hannah Arendt, Melanie Klein,

Colette: A Trilogy. 3 vols. New York: Columbia University Press, 2001.

  • Strangers to Ourselves New York: Columbia University Press,1991
  • Hannah Arendt: Life is a Narrative Toronto: [[University of

Toronto Press]], 2001.

  • Hatred and Forgiveness New York: Columbia University Press, 2010.

Novèl[2][besut | besut sumber]

  • The Samurai: A Novèl. New York: Columbia University Press, 1992.
  • The Old Man and the Wolves. New York: Columbia University Press,

1994.

  • Possessions: A Novèl. New York: Columbia University Press, 1998.
  • Murder in Byzantium. New York: Columbia University Press, 2006.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h [Ted Honderich. 1995. The Oxford Companion to Philosophy. New York: Oxford University Press]
  2. a b Julia Kristeva dipunundhuh tanggal 16 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]