Juan Román Riquelme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Riquelme
Riquelme 2009.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Juan Román Riquelme
Dhuwur 182 m (597 ft 1.4 in)
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Boca Juniors
Angka 10
Karir nom
Argentinos Juniors
Boca Juniors
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1996–2002 Boca Juniors 151 (38)
2002–2003 Barcelona 30 (3)
2003–2008 Villarreal 106 (36)
2007– Boca Juniors (loan) 15 (2)
2008– Boca Juniors 75 (13)
Tim nasioanl
1996–2008 Argentina Olympic
1997–2009 Argentina 51 (17)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15:11, 25 June 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 September 2008

Juan Román Riquelme (lair 24 Juni 1978 ing San Fernando, Buenos Aires), inggih punika pemain bal saking negari Argentina.[1] Sapunika Riquelme main ing klub Boca Juniors. Panjenenganipun minangka pemain gelandang ingkang sae amargi nggadhahi passing ingkang asring dados panyebab gol, panjenenganipun ugi prigel anggenipun njebol gawang tim mungsuh. [1]

Karier Klub[besut | besut sumber]

Wiwitanipun[besut | besut sumber]

Riquelme lair saking sadherek cacah sedasa, lan ageng ing Don Rorcuato. Wekdal taksih rumaja Riquelme ndherek Klub bal saking Argentina, ingkang naminipun Boca Juniors lan River Plate.[1] Nalika semanten Riquelme dipuntumbas kanthi regi 800.000 dollar Amerika. Setunggal taun salajengipun, tanggal 10 November 1996, Riquelme main bal minangka karier profesional. Wekdal semanten main mungsuh Unión de Santa Fe, lan pungkasanipun Riquelme menang 2-0. Kalih minggu salajengipun main mungsuh klub Huracán, menang 6-0 kanthi setunggal gol saking Riquelme.[1]

Barcelona[besut | besut sumber]

Taun 2002, sasampunipun sukses main bal ing klub Boca Juniors, Riquelme dipuntransfer dhateng FC Barcelona kanthi regi 11 milyar.[2]

Villarreal[besut | besut sumber]

Nalika Barcelona pikantuk pemain bal saking Brasil, Ronaldinho.[2] Riquelme lajeng diputransfer dhateng Villareal.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)Juan Roman Riquelme Biography dipunundhuh tanggal 21 Juni 2011)
  2. ^ a b c (en)Barça take up Riquelme dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]