Joulupöytä

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Joulupöytä Finlandia modern

Joulupöytä (diterjemahake "meja Yule ") minangka macem-macem panganan tradisional sing disajikake ing Natal ing Finlandia, padha karo julbord Swedia. Isine macem-macem sajian, umume kanggo mangsa iki. Panganan utamane biasane yaiku ham Natal sing gedhe, sing dipangan nganggo mustar utawa roti uga kanggo piring liyane. Iwak uga disajikake (asring lutefisk lan gravlax ), lan ham disedhiyakake karo laatikkoa, kaserol digawé nganggo swede, kentang lan wortel, sok-sok ati. Natal wedang tradisional salah siji alkohol utawa non-omben anggur (glögi ing Finlandia ).