Joshua Igho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joshua Igho
Lair (1968-04-18) April 18, 1968 (umur 51)
Indonésia Magelang, Jawa Tengah, Indonésia
Pakaryan Penyair, Musisi

Joshua Igho (lair ing Magelang, Jawa Tengah, 18 April 1968; umur 51 taun) ya iku salah sijiné sastrawan saka Indonésia kang uga kawentar minangka musisi. Dhèwèké nulis artikel lan gurit ing sakperangan koran antarané Radar Tegal, Nirmala Post, Buana Post, Warta Bahari, Koran Merapi, Buletin Talenta, Majalah Bhineka, Suara Merdeka, Media Indonésia, Majalah Sastra Horison, lan Kompas. Miwiti pakaryane minangka seniman ing pawiyatan IKIP Semarang, taun 1987. Karya musik-e kang dadi pratanda pangabekti kanggo masarakat yakuwi Mars Fakultas Hukum UPS Tegal, Mars Kota Tegal, lan Mars Kabupatèn Tegal.[1][2][3][4]

Riwayat[besut | besut sumber]

Bakat kagunan Joshua Igho wis katon nalika esih sinau ing SMA Negeri Grabag Kabupatèn Magelang. Sakperangan pagelaran lan festival kang dilakoni, ndadekke dhèwèké dipercaya mengkoni dadi Sekretaris Babagan Apresiasi lan Kreasi Kagunan, OSIS ing sekolahé. Saluluse SMA, dhèwèké neruske sinau ing pawiyatan IKIP Semarang ing jurusan Wiyata Kagunan Musik. Ana ing kono, dhèwèké nambah sinau kanti mèlu unit kagiyatan mahasiswa antarané Paduan Suara, Karawitan, Band, Teater, lan Sastra. Sasuwene kuliah, Joshua Igho nggawe pagelaran musikalisasi gurit bareng Jodhi Yudono, menang ing sakperangan perlombaan ing antarané Festival Keroncong, Festival Teater Mahasiswa Tingkat Jaw Tengah, lan liya-liyané. Taun 2009 Igho ggagas dan ngadegaké wahana kajian kagunan-budaya, Akademi Kebudayaan Tegal kang kegiyatane wujud diskusi, seminar, pelatihan, pertunjukan kagunan, festival, pameran senirupa, lan nerbitke buku. Joshua Igho uga naté dadi tim kreatif Limbad salawasé mèlu kompetisi sulap The Master ing RCTI, (2009). Ing kancah kasusastran, Igho dadi salah sijiné pujangga kang mèlu ing Gerakan Puisi Menolak Korupsi lan Komunitas Negeri Poci. Dhèwèké uga nggubah lagu-lagu gurit anggitane dhéwé lan gurit-gurit liyané antarané anggitane Dharmadi, Piek Ardijanto Soeprijadi, lan Chairil Anwar, kang direkam lan dipentaske. Saiki, Igho nekuni profesi minangka musikus, juru nulis, lan desainer website.[5][6]

Pakaryan[besut | besut sumber]

Buku[besut | besut sumber]

Minangka juru besut[besut | besut sumber]

Lagu[besut | besut sumber]

  • Musikalisasi Puisi Chairil Anwar (1988)
  • Suka Cita, album lagu rohani (1990)
  • Musikalisasi Puisi Kalau Kau Rindu Aku, karya Dharmadi (2014)[13]

Pangaji-aji[besut | besut sumber]

  • Juara 1 Festival teater mahasiswa se Jawa Tengah (1988)
  • Juara 2 padha Festival Keroncong antar pawiyatan luhur, di UNS Surakarta (1989)
  • Juara 2 Pista Paduan Suara Gerejawi, kategori Vokal Grup (1992)
  • Juara 3 Lomba Cipta Lagu Anak-anak bertema P-4 (1993)
  • Juara 1 Festival Vokal Grup se Kabupatèn Cilacap (1994)
  • Juara 1 Lomba Cipta Lagu Mars/Hymne Kota Tegal (2010)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]