Joseph Yam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Joseph YAM Chi-kwong , GBM , GBS , CBE , JP (任志剛 lair 1948, Hong Kong) [1] [2] yaiku ahli statistik, ékonom lan pegawai negeri Hong Kong. Piyambakipun minangka Kepala Eksekutif ingkang kaping pisanan saking Otoritas Moneter Hong Kong, bank sentral de facto Hong Kong, nyepeng posisi 16 taun. Ing 2011 Yam kapilih dadi anggota dewan direksi Swiss Bank UBS AG. [3] Ing 2014, sakwisé tahapan UBS AG, dhèwéké diangkat dadi ketua dèwan UBS Group AG lan dadi jabatan nganti Méi 2017. [4] Dhèwéké dadi anggota Komité Budaya lan Tanggung Jawab Korporat lan Komité Risiko UBS Group AG wiwit taun 2011 lan anggota Déwan Eksekutif Hong Kong wiwit taun 2017.

Pendidikan[besut | besut sumber]

Joseph Yam lulus saka Universitas Hong Kong ing bidang ékonomi, ilmu sosial lan statistik kanthi penghormatan kelas ing 1970.

Karir[besut | besut sumber]

Yam gabung karo Pamaréntah Hong Kong minangka ahli statistik ing taun 1971 lan dadi ékonom ing taun 1976. Sasampunipun taun 1982, Yam dipunangkat minangka Principal Asistén Sekretaris Urusan Moneter. [5]

Ing taun 1983, Yam nyumbang kanggo ngasilaké dhuwit ing antarané dolar Hong Kong lan dollar AS. [6] Ing taun 1985, dhewèké diangkat dadi Wakil Sekretaris Moneter lan taun 1991, minangka Direktur Kantor Exchange. Nalika Kantor  Exchange gabung karo Kantor Komisaris Perbankan ing taun 1993, Yam dadi Panguwasa Eksekutif Hong Kong Monetary Authority (HKMA), posisi kang ditahan nganti Oktober 2009.

Ing taun 1995, Institut Bankers Hong Kong milih Yam minangka Bankir Taun . Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala

Saliyané studi sing dilakokaké déning SK Tsang, Profesor Ekonomi ing Universitas Baptis Hong Kong , kanthi judul "A Study of the Exchange Rate System and Opportunity Policy for Hong Kong" lan nuduhaké ana kelemahan sistem  kurs HKD-USD nalika Krisis Finansial Asia 1997 , Yam ora mbeneraké pasak basis sempit, nanging mbela dollar Hong Kong kanthi nyurung suku bunga. Utamané, Yam ngusulaké tarif Interbank overnight nganti 280% ing 23 Oktober 1997. [7]

Ing pamindhahan, HKMA uga nuku saham US $ 15 milyar ing tengah pasar panik nalika taun 1998. Ukuran kasebut diterusaké kalem, lan kanthi mangkana bisa njaga paritasané kurs tetep Hong Kong marang dolar AS. Gerakan iki wiwitané dikritik déning, ing antarané liya, Alan Greenspan , kang nyatakaké keprihatinan ing September 1998 dadi strategi kasebut bakal gagal lan ngilangi kredibilitas HKMA. [8] "Wonten ing wekdal punika wekdalipun sae," ujare Greenspan. "Iku tumindak resikoné. . . Aku ora nyaranaké minangka aturan umum kanggo bank sentral. " Yam rèspondén kanthi surat terbuka, nyatakaké kuciwané lan mbela putusan HKMA. [9]

Ing 2007, Yam minangka bank sentral paling dhuwur ing donya, kanthi gaji tahunan US $ 1,32 juta, kira-kira kaping pitu saka Ketua Federal Reserve ($ 191,300), Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala lan kira-kira telung saka Presiden saka Bank Sentral Eropah (EUR 351.816 ing 2008), Gubernur Bank Inggris (GBP 290.000 ing 2008) lan Gubernur Bank Jepang ($ 370.000 ing 2007) Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala

Rencana Konvergensi[besut | besut sumber]

Ngélingi béda rega antarané saham sing kadhaptar ing pasar lokal (H-saham) lan Shanghai Stock Exchange (A-saham), Yam didorong kanggo mékanisme kanggo ningkataké konvergensi lan arbitrase kang luwih gedhé. Alangan utama sing dituduhaké déning makelar lokal, dhéwèké dikreditaké kanthi nyengkuyung Pemerintah supaya njupuk saham 5.9% ing Bursa Efek Hong Kong minangka pengaruh, banjur mimpin program kasebut Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Kang ngidini wong daratan kanggo tuku sekuritas Hong Kong langsung dening mbukak akun mata uang asing ing cabang Bank of China ing sisih lor Tianjin . Skema iki diumumake dening Administrasi Negara Foreign Exchange tanggal 20 Agustus 2007, Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala nanging mandheg ing gerbang wiwitan, nalika Beijing nolak ijin. Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala

Pensiun saka layanan umum[besut | besut sumber]

Tanggal 19 Mei 2009, Yam dikonfirmasi rencanané kanggo pensiun, sawisé dadi jabatan ing 16 taun. [10] Nalika wiwitan kasebut diumumaké ing Oktober 2007 kang bakal pensiun nalika tanggal 1 Oktober 2009, kolumnis finansial Jake van der Kamp nandhesaké keberangkatan Yam kanthi penanganan rencana A-share lan H-share kang nancepaké ekonomi Hong Kong.

Ketua Eksekutif Sir Donald Tsang saka Hong Kong nyatakaké yen Yam minangka "komrad sing dilakokaké bebarengan karo pemerintah ing taun 1998 kanggo ngatasi gejolak finansial Asia lan miturut tsunami financial saiki, sistem perbankan Hong Kong tetep stabil."

UBS Group AG[besut | besut sumber]

Ing April 2011, Pak Yam kapilih dadi direksi UBS AG lan wiwit taun 2011 dhéwèké dadi anggota saka Komité Budaya lan Tanggung Jawab Korporat lan Komite Risk. Saka November 2014 nganti Mei 2017, dhéwèké dadi anggota dewan diréksi UBS Group AG .

Mandat liyané ing papan perusahaan, organisasi lan yayasan utawa kelompok kapentingan[besut | besut sumber]

Sasampunipun pénsiun saka jabatanipun minangka panguwasa éksekutif Otoritas Moneter Hong Kong ing Séptémber 2009, Yusuf Yam mundhut janjian. Sasampunipun pénsiun, piyambakipun dipunangkat minangka Wakil Présidhèn Eksekutif China Society for Finance and Banking, sawijining masyarakat ingkang dipunurus déning Bank Rakyat China . Masalah sitiran: Tenger <ref> pambuka salah yasa utawa ngemu jeneng sing ala Dhèwèké uga dadi de  penasihat kanggo Bank Rakyat China.

Ing 2010, Yam uga ditunjuk minangka direktur non-éksekutif indepènden kanggo déwan Johnson Electric Holdings Limited [11] lan déwan China Construction Bank Corporation . Dhèwéké pisanan ditunjuk kanggo jabatan rong taun nganti 2012 ing déwan Johnson Electric Holdings Limited. [12] Mandat iki banjur ditambah lan Yam saiki isih ana ing papan. Dhèwèké ninggalaké pos minangka direktur non-eksekutif saka China Construction Bank Corporation ing 23 Oktober 2013.

Dhèwèké njabat minangka Hong Kong Mortgage Corporation Limited ing posisi dadi wakil ketua lan diréktur lan minangka anggota déwan penasihat ing Bank Sentral Uni Emirat Arab .

Joseph Yam uga anggota Déwan Internasional China Investment Corporation, lan anggota déwan UnionPay International Co, Ltd lan saka Dompet Komunitas Hong Kong .

Dhèwèké uga dadi Fellow Riset Distinguished ing Institut Ekonomi lan Keuangan Global ing Universitas Tiongkok Hong Kong .

Kepengin[besut | besut sumber]

Ing taun 2001, Yam iki dianugerahi gelar kehormatan saka Dhokter saka Bisnis Administrasi déning Mbukak Universitas Hong Kong (OUHK).[13] Ing November 2009, Yam iki dianugerahi Dhokter saka Bisnis Administrasi honoris causa dening Hong Kong Universitas Ilmu & Teknologi. Piyambakipun uga diangkat menyang Hong Kong Institute of Education (saiki Pendidikan Universitas Hong Kong) minangka Kehormatan Profesor afiliasi kanggo ing Departemen saka Asia lan Privasi Pasinaon kanggo periode telung taun, miwiti saka februari 2015.[14]

Loro saka doktor kehormatan derajat lan kehormatan profésor saka lokal lan jaban rangkah universities, Yam iki uga dianugerahi ing pangenalan saka layanan umum karir lan kang akeh kontribusi kanggo Hong Kong. Ing taun 1995, piyambakipun dados Panglima Paling Banget Order of the British Empire (CBE). Ing taun 2009, ing Hong Kong Administrative Region Special Pemerintah dianugerahi wong Grand Bauhinia Medali (GBM), paling national award, lan ing taun 2001 ing Emas Bauhinia Star (GB). Menapa malih, ing taun 1997, Euromoney jenenge wong Tengah Bank saka Taun.[15]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Home return" experiences
  2. "Joseph Yam CV". asian-affairs.com. Dijupuk 1 March 2013. 
  3. "People: UBS AG". Reuters. Dijupuk 15 March 2013. 
  4. "UBS BoD Joseph Yam". UBS. Dijupuk 21 March 2015. 
  5. "Executive Profiles, HKMA official website". Diarsip saka sing asli ing 19 January 2008. Dijupuk 2017-04-27.  |dead-url=bot: unknown ora sah (pitulung)CS1 maint: BOT: original-url status unknown (link)
  6. "Hong Kong urged to review dollar peg". ft.com. Dijupuk 31 December 2015. 
  7. "HKMA's Response to Views of Market Practitioners and Academics on the Linked Exchange Rate System", Legco Papers
  8. Scott Lanman (19 May 2009). "Greenspan Says Hong Kong's Yam Was Right to Buy Stocks in 1998". SWFI Institute. 
  9. Joseph Yam (17 September 1998). "Greenspan Says Mr Joseph Yam's letter to Mr Alan Greenspan". HKMA. 
  10. Cithakan:Cite video
  11. "Bloomberg". Bloomberg L.P. Dijupuk February 21, 2015. 
  12. "Johnson Electric Names Former HKMA Chief Exec Joseph Yam To Board". MarketWatch. Dijupuk 10 November 2015. 
  13. "Joseph Yam: train more talents for top-notch financial infrastructure". The Open University of Hong Kong. Dijupuk 6 May 2015. 
  14. "Professor Joseph Yam appointed Honorary Professor". The Hong Kong Institute of Education. Dijupuk 6 May 2015. 
  15. "UBS nominates Joseph Yam for election to its Board of Directors". UBS AG. Dijupuk 6 May 2015.