Joseph Ignace Guillotin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
dr. Joseph-Ignace Guillotin
Joseph-Ignace Guillotin
Joseph-Ignace Guillotin
Miyos 28 Mei 1738
Saintes
Tilar donya 26 Maret 1814
Paris
Kabangsan France Prancis

dr. Joseph-Ignace Guillotin (lair ing Saintes, 28 Mei 1738 – tilar donya ing Paris, 26 Maret 1814 kanthi umur75 taun) yakuwi tokoh kang ngajukaké proposal supaya migunakaké sebuah alat mesin kanggo nglakoni hukuman mati ning Prancis nalika tanggal 10 Oktober 1789. Dheweké ora nyiptakaké guillotine. Jenengé dadi eponim, lan akiré seduluré lan kabeh katurunané ngowahi jeneng supaya jenengé ora pada karo mesin pembunuh.

Guillotin nalika uripé kuwi dadi dokter. Meski dheweké nyaranaké penggunaan 'piranti' kanggo maten, sebeneré dheweké nentang ukuman pati. Dheweké ngarepaké piranti iki bakal anggawe jera, mula bakalan akeh wong kang wegah kena ukuman pati.

Miturut legenda populer kang ora mesti beneré, Guillotin sering disebut dadi panemu alat pemenggal kepala kasebut. Diomongaké menawa Guillotin kuwi akiré mati amarga kepenggal piranti gaweané dhewe kasil penemuané. Piranti kang awalé dijenengi louisette iku akiré diowahi dadi Guillotine kanggo ngurmati panemuné.Cithakan:Perancis-bio-stub