José Paulo Bezerra Maciel Júnior

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Paulinho
Jose Paulo Bezerra Maciel Junior 2013.jpg
Paulinho main ing Timnas Brasil taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa José Paulo Bezerra Maciel Júnior[1]
Tanggal lair (1988-07-25) 25 Juli 1988 (umur 30)
Papan lair São Paulo, Brazil
Dhuwur 1.81 m (5 ft 11 12 in)[2]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 15
Karir nom
2004–2005 Pão de Açúcar
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007 FC Vilnius 38 (5)
2007–2008 ŁKS Łódź 17 (0)
2008–2009 Pão de Açúcar 0 (0)
2009–2010 Bragantino 28 (6)
2010–2013 Corinthians 86 (20)
2013–2015 Tottenham Hotspur 45 (6)
2015–2017 Guangzhou Evergrande 63 (17)
2017– Barcelona 17 (7)
Tim nasional
2011– Brazil 46 (11)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:22, 7 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

José Paulo Bezerra Maciel Júnior, umum dikenal minangka Paulinho, (lair ing São Paulo, 25 Juli 1988; umur 30 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan saka Brazil kang saiki main minangka gelandang kanggo FC Barcelona.[3] Paulinho miwiti kariripun ing Po de Acar taun 2003 lan gabung ing skuad eném ngantos dumigi 2005.[3] Paulinho gagal ngamanaken posisinipun ing tim utami.[3] Awit saking punika, lajeng Paulinho mutusaken kanggé ijrah medal saking Brasil.[3] Paulinho lajeng main ing klub FC Vilnius satunggaling klub ing Lithuania.[3] Paulinho namung main kalih mangsa ing klub punika. Sanajan main ngantos 38 laga pertandhingan, nanging ing pungkasaning mangsa FC Vilnius dipundegradasi ing mangsa 2007.[3] Paulinho nglajengaken main ing klub Polandia, nanging namung semusim lajeng wangsul malih ing tim Po de Acar.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Profil Paulinho

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Premier League Squad Numbers 2013/14(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  2. Premier League Squad Numbers 2013/14 |Paulinho(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  3. a b c d e f g Paulinho(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)