John Froelich

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
John Froelich

John Froelich ya ikun penemu mesin traktor.[1] Traktor yaku mesin kanggo nggaru sawah.[1] John Froelich lair ing Iowa, tanggal 24 November 1849.[1] Dheweke nemokake traktor ing taun 1892.[1] Mesin traktor duwéni kekuwatan padha karo 16 tenaga jaran.[1] Saliyane kanggo nggaru sawah, traktor kang wis digawé karo asistene ya iku William Mann, uga bisa kanggo nyelep gabah.[1] John Frelich ngedekakeWaterloo Gasoline Traction Engine Company karo para pengusaha.[1] Nanging, usahane mau ngalami kegagalan.[1] Mung traktor loro kang kasil didol.[1] Dheweke banjur ngedol perusahaane mau marang John Dere, ya iku wong kang duwé pabrik traktor.[1] John Dere banjur ngowahi traktore John Freolich mau kanthi gawé traktor dadi luwih kuat.[1]

Saiki traktor wis digunakake déning petani modern ing donya iki.[2] Ora mung ing nagara maju kayata Amerika lan Australia, nanging uga ing nagara kang ngrembaka, kayata Thailand, India, Vietnam, lan Indonesia.[2] Panemon iki dadekake pertanian dadi tambah maju.[2] John Froelich tinggal donya nalika taun1933 ing St. Paul.[2] Ing taun 1991, dheweke entuk gelar Penemu dari Iowa.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 161]
  2. ^ a b c d e (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 162]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Froelich&oldid=997794"