John Boyd Dunlop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
John Boyd Dunlop

John Boyd Dunlop ya iku bapak ban donya.[1] John Boyd Dunlop lair ing sawijining désa cilik ya iku ing Dreghome, Ayrshire, Skotlandia, tanggal 5 Februari 1840.[1] Wong tuwane nyambut gawé minangka tani.[1] Nalika isih cilik, dhèwèké seneng karo babagan peternakan, utamane ing perawatan lan pengobatan kewan ternak.[1] Mula, wong tuwane nyekolahake Dunlop ana ing Sekolah Kedhokteran Hewan ing Edinurg.[1] Dunlop lulus saka sekolah Kedhokteran Hewan nalika umure 19 taun.[1] Dhèwèké banjur manggon ana ing Belfast, Irlandia.[1] Ing kono dhèwèké mbangun reputasine kang suwene telung taun.[1] Pungkasane dhèwèké kasil anggone dadi wong kang misuwur.[1] Sejatine Dunlop dudu wong kang wiwitan nemokake ban amarga ban wis ditemokake déning Thomson, salah sawijining insinyur asal Inggris.[1] Nanging panemone Thomson ora bisa gawé wong dadi krasa kepenak nalika nganggo sawijining kendharaan.[1] Thomson gunakake lulang kéwan minangka bahan dasare, mula ban mau dadi mati amarga ora ana panggonan angin.[1] Dunlop kasil anggone gawé ban kang ana isine angin, mula rasane kepenak.[1]

Ing sasi Februari taun 1888, dhèwèké kasil anggone gawé ban kang ana angine saka bahan karet.[2] Dhèwèké matenake panemone tanggal 7 Desember 1888.[2] Dunlop tinggal donya nalika tanggal 23 Oktober 1921.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 158]
  2. ^ a b c (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 159]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Boyd_Dunlop&oldid=1087561"