Jockie Surjoprajogo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jockie Surjoprajogo (lair 14 Sèptèmber 1954; umur 63 taun) inggih punika tiyang musisi, pencipta lagu ingkang natè gègayutan ing pinten-pinten grup rock kados ta Bigman Robinson, Double O,Giant Step, Contrapunk, lan Jaguar, meski ing pungkasaning Jockie punika langkung dipuntèpang khalayak ing ndèrèk gayut ing kelompok musik rock tertua nagari punka God Bless. Kaprigelan main ing ranah musik ingkag bèntèn-bèntèn, saking rock, sèkèdik klasik, sèkèdik jazz, pop, ngantos etnik, ndadosakèn Jockie bak toya ingkang nembus ing ruang lan dimensi punapa kèmawon tanpa mbètahakèn memupuskan jati piyambakipun. Kaliyan tèmbung sanès, Jockie mampu berbaur ing genre musik punapa kemawon tanpa ngewahi karakteripun ing salebeting bermusik.[1]

God Bless[besut | besut sumber]

Gabung kaliyan God Bless ing taun 1972 nggantosaken Deddy Dores. Corak permainan kibornya dipunanggep maringi kontribusi ing karakter musik God Bless. Kalian nyisipaken aksentuasi berbau klasik, mliginipun mbaurkan bunyi-bunyian piano lan Hammond B-3, tiyang sampun saged menebak karakter God Bless, manawi ing wanci punika lazimnya sadaya grup rock ingkang berkecambah ing Indonésia langkung kathah mainaken repertoar grup-grup mancanagara kados ta Deep Purple, Yes, Edgar Winter, Spooky Tooth, Kansas lan kathah malih. Posisi Jockie ing God Bless naté dipun-gantos Abadi Soesman ing album Cermin lan bergabung malih ing penggarapan album Semut Hitam ingkang dipunrilis ing taun 1988. Tiga taun lajeng, Jockie bergabung malih kaliyan God Bless. Muncullah album Semut Hitam (Logiss Record,1987) kaliyan konsep musik rock ingkang langkung segar. Ing era punika ugi ningalaken ketertarikan Jockie malih njamah musik rock. Piyambakipun wiwit ndhèrèk nggarap pinten-pinten album rock dados komposer, player, lan music director ing album album nggadahanipun Mel Shandy, Ita Purnamasari, Ikang Fawzi, hingga Nicky Astria.

Gabung kaliyan Djodi[besut | besut sumber]

Pungkasan 80-an Jockie tasi h gegayutan ing album Raksasa, Story of God Bless lan Apa Kabar ?. manawi taksih sami kaliyan, Jockie mbagi piyambakipun ing proyek Kantata Takwa ingkang dipungagas maesenas, Setiawan Djodi. Di komunitas Kantata Takwa punika, Jockie kapanggih kaliyan dimensi musik ingkang enten-bènten. Ing ngriku piyambakipun berbaur kaliyan sosok-sosok seniman wiwit saking WS Rendra ngantos Sawung Jabo. Bersentuhan kaliyan Setiawan Djodi, Iwan Fals, lan WS Rendra nghasialken pengendapan-pengendapan énggal ing intuisi bermusik Jockie. Ing jawi Kantata Jockie pun ndhèrèk njurung kelompok Swami manawi mbentuk kelompok Suket ing taun 1992 sami kaliyan sederet pemusik asal Surabaya Didit Saksana, Rere, lan Naniel. Suket punika gadhah persamaan kaliyan Kantata Takwa utawi Swawi mliginipun manawi ngangkat tema-tema ingkang bersinggungan kaliyan problematika sosial. Manawi ing taun 2003 Jockie bereksperimen nggabungkan musik lan teater ing format rock opera ingkang dipundukung Iwan Fals, Renny Djayoesman ngantos Teater Koma.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Bersama God Bless[besut | besut sumber]

Bersama Iwan Fals[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:God Bless